WAHV boete: tips om bezwaar te maken tegen deze boete

Een WAHV boete ontvangen is vervelend en zeker wanneer u van mening bent dat deze boete onterecht is, is dit niet leuk. U kunt bezwaar maken tegen een WAHV boete die om onjuiste redenen is uitgedeeld. In dit artikel vindt u tips om een WAHV boete zo aan te vechten dat u de beste kans van slagen heeft. Liever geen tijd en moeite investeren? Dan schakelt u gratis de hulp van Onterechte Boete in. We nemen u het werk uit handen en vechten de boete voor u aan. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte WAHV boete ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat is een WAHV boete?

De letters WAHV staan voor Wet Administratiefrechtelijke Handhaving Verkeersvoorschriften. Deze boete wordt zelden zo aangeduid en staat beter bekend onder de naam Mulderboete. U herkent een Mulderboete aan de letter M in de rechterbovenhoek. U ontvangt deze boete van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Redenen om een WAHV boete aan te vechten

Niet iedereen die een WAHV boete ontvangt is het hiermee eens. Misschien reed u door bij een oranje stoplicht en heeft u een boete ontvangen voor door rood rijden of bent u het niet eens met de boete voor een snelheidsovertreding die u heeft ontvangen. U kunt bezwaar maken tegen de boete wanneer u het er oneens mee bent of wanneer u vermoedt dat de boete onder onterechte omstandigheden is uitgedeeld. Dit kan een hoop geld schelen.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een boete?

Om bezwaar te maken tegen een WAHV boete, stelt u een bezwaarschrift op. In het bezwaarschrift vermeldt u waarom u de boete aan wilt vechten. De Officier van Justitie bepaalt of u de boete wel of niet moet betalen. Er zijn ook situaties waarin u een verlaagd bedrag dient te betalen. Met onderstaande tips stelt u een ijzersterk bezwaarschrift op.

Tip 1: maak bezwaar op de juiste manier

Uw bezwaarschrift wordt enkel in behandeling genomen als u op de juiste manier bezwaar maakt. In het geval van een WAHV boete is deze afkomstig van het CJIB en moet u hier bezwaar maken. Op uw ontvangen boete vindt u de instructies hiervoor. U kunt vaak online bezwaar maken en het is altijd mogelijk om de boete schriftelijk aan te vechten.

Tip 2: dien uw bezwaarschrift binnen zes weken in

Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na dagtekening ingestuurd te worden. Er staat vaak een uiterlijke datum vermeldt op de ontvangen boete en zo niet, is dit eenvoudig uit te rekenen aan de hand van de dagtekening. Te laat bezwaar maken betekent dat uw bezwaarschrift niet behandeld wordt. Zorg ervoor dat u dit op tijd doet.

Tip 3: zorg dat uw bezwaarschrift aan de wettelijke vereisten voldoet

Een bezwaarschrift hoort aan bepaalde wettelijke vereisten te voldoen. U moet uw adres en naam vermelden, de dagtekening van de WAHV boete en een omschrijving van het besluit. U legt uit waarom u bezwaar maakt tegen de ontvangen boete. Bij een boete van het CJIB vermeldt u ook uw geboortedatum, geboortejaar, geboorteplaats, bankrekeningnummer en het nummer van de boete. Controleer goed welke gegevens er gevraagd worden bij de WAHV boete.

Tip 4: denk aan de bewijsstukken

Bij een bezwaarschrift zijn bewijsstukken van groot belang. Bewijsstukken tonen aan dat de boete onterecht is en kunnen ervoor zorgen dat een boete nietig verklaard wordt. Wanneer u bijvoorbeeld over een vergunning beschikt of kunt bewijzen dat een verkeersbord niet aanwezig was, is het belangrijk om hier bewijs van bij te voegen. Een bewijs kan in de vorm van een document, foto of getuigenis meegestuurd worden. Er zijn allerlei manieren om te bewijzen dat de ontvangen WAHV boete onterecht is.

In beroep gaat tegen een WAHV boete

Bent u het niet eens met de reactie van de Officier van Justitie op uw bezwaarschrift? Dan kunt u hiertegen in beroep gaan. U gaat in beroep bij de kantonrechter, die nogmaals naar de zaak zal kijken en opnieuw een uitspraak zal doen. Een laatste stap is om in hoger beroep te gaan tegen de verkeersboete. U kunt dit eenmalig doen en alleen bij boetes die hoger zijn dan zeventig euro. Controleer goed op welk moment in dit proces u eventueel de boete al moet betalen. Uiteraard krijgt u het bedrag terug als u uiteindelijk de zaak wint.

Gratis hulp bij het aanvechten van een WAHV boete

Het opstellen van een bezwaarschrift en het verzamelen van bewijs kan een tijdrovende klus zijn en daar zit niet iedereen op te wachten. Bij Onterechte Boete nemen we u deze klus graag uit handen en dat doen we volledig gratis. U hoeft enkel een scan of foto van uw ontvangen WAHV boete te uploaden en een paar vragen te beantwoorden. Daarna gaan wij voor u aan de slag. We gaan ook naar de zittingen toe in uw plaats als dit nodig is.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe kan de service gratis zijn?

Een vraag die we veel horen is, is hoe onze service gratis kan zijn. We kunnen gratis hulp aanbieden, omdat we voor iedere gewonnen zaak een proceskostenvergoeding ontvangen. Dit is een vergoeding van de overheid voor geleverde rechtsbijstand. We ontvangen dit bedrag alleen bij een gewonnen zaak. Zo bespaart u een hoop tijd en eventueel ook een forse boete.

Gratis onterechte boete indienen.