Algemeen

Wij behandelen twee soorten boetes:

Mulderboetes
Deze boetes zijn afkomstig van het CJIB en zijn te herkennen aan de M in de rechterbovenhoek van de boete.

Parbkeerboetes (naheffingsaanslag parkeerbelasting
U ontvangt een naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente wanneer u niet of te weinig parkeergeld heeft voldaan.

Wij behandelen geen transactievoorstellen. Deze herkent u aan de T in de rechterbovenhoek. Daarnaast behandelen we geen strafbeschikkingen.

Indien u zelf in beroep bent gegaan bij de officier van justitie of zelf in bezwaar bent gegaan bij de gemeente kunnen wij u helaas niet helpen. Als u het niet eens bent met de beslissing  van de officier van justitie of gemeente raden wij u aan zelf in beroep te gaan bij de kantonrechter.

Wanneer de overheid (gemeente of justitie) een fout heeft gemaakt met uw boete en daarom onterecht is, ontvangen wij een vergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand ook wel bekend als een proceskostenvergoeding.

Boete indienen

Nee, niet altijd. Wanneer u de boete heeft ingediend controleren onze verkeersjuristen eerst de boete en situatie. Wij behandelen alleen boetes waarbij de overheid een fout heeft gemaakt.  Als uw boete terecht is, de bezwaar of beroepstermijn is verstreken of als het bezwaar/beroep geen kans van slagen heeft nemen wij de boete niet in behandeling. U kunt natuurlijk nog altijd zelf in bezwaar of beroep gaan.

CJIB boetes

Onterechteboete.nl raad u altijd aan de boete te betalen om verhogingen te voorkomen. U hoeft de boete nog niet te betalen als wij in beroep gaan bij de officier van justitie. Als wij het beroep winnen krijgt u het geld teruggestort van het CJIB. Als de officier van justitie het beroep afwijst en wij in hoger beroep gaan bij de kanorechter dient de boete wel alvast betaald te worden. Als  wij de zaak voor u winnen bij de kantonrechter krijgt u het geld ook weer teruggestort. Wij raden altijd aan om de boete alvast te betalen want dit kan dus nodig zijn om in hoger beroep te gaan.

Flitsfoto’s bij het CJIB kunt opvragen via deze link.

Stap 1: Beroep aantekenen bij de officier van jusitie

Stap 2: In beroep gaan bij de kantonrechter

Stap 3: In beroep gaan bij het Gerechtshof

Naheffingsaanslag parkeerbelasting (parkeerboete van gemeente)

De naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor een parkeerboete. U ontvangt deze aanslag wanneer u te weinig parkeergeld of helemaal geen parkeergeld heeft betaald. Onder uw ruitenwisser vindt u soms een parkeerbon en u ontvangt altijd per post een boete. Op de naheffingsaanslag parkeerbelasting staan de volgende bedragen: het niet betaalde parkeergeld, het boetebedrag en eventueel administratiekosten. In veel gemeenten ligt het boetebedrag tussen zestig en zeventig euro.