Gratis bezwaar maken tegen snelheidsovertreding boete

Per ongeluk te hard rijden kan iedereen overkomen. Een verkeersbord is zo over het hoofd gezien of misschien had u niet door dat u het gaspedaal iets te ver intrapte op de snelweg. Hiervoor kunt u een snelheidsovertreding boete ontvangen. Heeft u het gevoel dat deze snelheidsovertreding boete onterecht is? Dan kunt u bezwaar maken tegen de snelheidsovertreding boete. Bij Onterechte Boete helpen we u daar graag en volledig gratis bij. We vechten de boete voor u aan en verzorgen het snelheidsboete bezwaar.

Onterechte boete voor snelheidsovertreding ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Soorten snelheidsovertreding boetes

Wat voor soort boete u ontvangt voor een snelheidsovertreding hangt af van hoeveel kilometer per uur u te hard reed. Boetes van maximaal 30 km/u te hard worden op administratiefrechtelijke wijze afgehandeld. Dit betekent dat u een boete in de brievenbus ontvangt die u moet betalen. Deze snelheidsovertreding boete ontvangt u van het CJIB. Bij snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u volgt er een strafbeschikking. De officier van justitie legt een straf op, meestal in de vorm van een forse geldboete. In sommige gevallen gaat dit gepaard met het tijdelijk verliezen van uw rijbewijs. De strafbeschikking wordt gedocumenteerd, wat betekent dat u een strafblad krijgt.

Snelheidsovertreding boete door een agent of flitspaal

Een snelheidsovertreding boete kan op twee manieren tot stand komen. Een agent kan langs de weg staan met een statisch digitaal hulpmiddel, zoals een radarcontrole. Hiermee kan uw snelheid op de weg gemeten worden en op basis hiervan kan een boete worden uitgedeeld. Een tweede mogelijkheid is dat u geflitst bent door een flitspaal. Deze palen staan op allerlei plekken langs de weg en maken flitsfoto’s van auto’s die te hard rijden. Het staat op de boete vermeld wanneer deze gebaseerd is op een flitsfoto. U kunt de flitsfoto online inzien om vast te stellen of het echt uw auto op de foto is.

Wat kost een snelheidsovertreding boete?

Het boetebedrag voor een snelheidsovertreding hangt af van twee factoren. Ten eerste maakt het uit hoeveel kilometer per uur u over het limiet zat. Voor snelheidsovertredingen tot 30 km/u staat een vast boetebedrag. Een tweede factor is het type weg waarop u reed. De bedragen verschillen binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en op de snelweg. De goedkoopste boete is voor 5 km/u te hard rijden en de duurste boete is voor 30 km/u te hard rijden binnen de bebouwde kom. Boetes kunnen oplopen tot wel driehonderdvijftig euro en boven de 30 km/u te hard is dat nog meer.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een snelheidsovertreding boete?

U kunt bezwaar maken tegen een snelheidsovertreding boete wanneer u het hier niet mee eens bent. Hieronder leest u een aantal redenen die kunnen betekenen dat u boete onterecht is. In zo’n geval heeft tegen de snelheidsboete bezwaar maken zin en daar helpen we u graag bij.

De meting is onbetrouwbaar

Een boete is alleen geldig bij een betrouwbare meting en dat is niet altijd het geval. Het is mogelijk dat er een kromming in de weg zit waardoor een flitspaal uw snelheid niet goed kan meten en in sommige gevallen heeft een flitspaal een verlopen ijkrapport. Op de website van het CJIB kunt u zien of het ijkrapport van een flitspaal aanwezig en geldig is. Heeft een agent vanuit een privévoertuig de boete uitgedeeld? Dan kan het zijn dat er geen geldige meetapparatuur gebruikt is en dat uw snelheidsovertreding boete onterecht is. Bezwaar maken bij een snelheidsovertreding is in zo’n geval zinvol.

De verkeersborden waren onduidelijk

Verkeersborden horen duidelijk zichtbaar geplaatst te worden, omdat u alleen zo de maximumsnelheid kunt aflezen. Zat het bord verstopt achter een boom of struik? Dan is dit een reden om tegen de snelheidsboete bezwaar te maken. Hetzelfde geldt voor een afgeplakt verkeersbord. Soms wordt u toch geflitst, omdat de flitspaal niet weet dat het bord is afgeplakt en dat is niet terecht.

De flitsfoto voldoet niet aan eisen

Een flitsfoto hoort duidelijk te zijn. Dit betekent dat het kenteken goed te lezen is en er geen twijfel bestaat over de letters of cijfers. Ook moet men kunnen zien op welke rijbaan uw reed. Is de flitsfoto twijfelachtig of staat er een andere auto op de foto? Dan maakt u bezwaar tegen de snelheidsovertreding boete.

Er waren wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden betekenen vaak aangepaste verkeersregels. De maximumsnelheid gaat omlaag, zodat er veilig gewerkt kan worden. Soms zijn de wegwerkzaamheden al voorbij en geldt de maximumsnelheid van de werkzaamheden niet meer, maar wordt u alsnog geflitst. Dit is onterecht en hier maakt u bezwaar tegen. Verkeersborden tijdens wegwerkzaamheden horen duidelijk geplaatst te worden, zodat u weet hoe hard u mag rijden.

Upload uw boete voor gratis bezwaar maken tegen de snelheidsovertreding boete

Wil u bezwaar maken tegen een snelheidsovertreding boete? Bij Onterechte Boete nemen we u het werk uit handen en verzorgen we het snelheidsboete bezwaar. U hoeft hiervoor enkel een foto of een scan van de boete te uploaden op onze website en een paar vragen te beantwoorden. Daarna gaan wij aan de slag met de documentatie en het bezwaarschrift. Indien nodig gaan we ook naar de zittingen voor u. Bij een goede reden voor het bezwaarschrift heeft u kans dat de boete ongeldig wordt verklaard en u deze niet hoeft te betalen. U maakt gratis gebruik van onze service.

Waarom deze service kosteloos is

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe het mogelijk is dat we een snelheidsboete bezwaar gratis opstellen. We kunnen gratis bezwaar maken tegen een snelheidsovertreding boete, omdat we bij een gewonnen zaak een proceskostenvergoeding ontvangen. Dit is een vergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand. Wanneer we een zaak verliezen, ontvangen we geen vergoeding, maar de service blijft altijd 100% gratis voor u tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.