Onterechte boete door scanauto in Rotterdam: wij maken bezwaar voor u

Scanauto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld in veel grote steden. Ze controleren of er parkeergeld is betaald en kunnen boetes uitdelen wanneer dit niet het geval is. Heeft u een boete ontvangen van een scanauto in Rotterdam en vindt u dit onterecht? Er zijn diverse redenen waarom een boete van een scanauto in Rotterdam onterecht kan zijn en u maakt hier bezwaar tegen. Het team van Onterechte Boete neemt u deze klus graag uit handen en maakt gratis bezwaar voor u.  Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete door scanauto Rotterdam ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat zijn scanauto’s en hoe werken ze?

Scanauto’s zijn auto’s met een unit bestaande uit twaalf camera’s op het dak. De auto kan kentekens scannen en zo controleren of er parkeergeld voor het kenteken in kwestie betaald is. De scanauto’s vervangen de parkeerwachters die voorheen rondliepen of rondreden om te controleren of er parkeergeld was betaald. Een scanauto registreert een kenteken en kan vervolgens een melding maken bij een parkeerwachter, maar in veel gevallen komt er geen parkeerwachter meer aan te pas. De boete wordt direct uitgedeeld, waardoor er geen rekening gehouden wordt met de tijd tussen het parkeren en het betalen van het parkeergeld.

Steden zonder parkeerwachters

In steden zonder parkeerwachters worden het vaakst onterechte boetes uitgedeeld door scanauto’s. Omdat er geen parkeerwachter is die kan controleren of u binnen de pardontijd parkeergeld heeft betaald, kan het voorkomen dat u onderweg naar de parkeerautomaat al een boete ontvangt. Scanauto’s handelen zelfstandig, waardoor er regelmatig fouten voorkomen. Controleer altijd of uw boete is uitgedeeld door een scanauto of door een parkeerwachter en houdt rekening met het feit dat een boete door een scanauto in Rotterdam onterecht kan zijn.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een onterechte boete door een scanauto in Rotterdam?

Er zijn diverse scenario’s waarin een boete door een scanauto in Rotterdam onterecht kan zijn. Zo kunt u de boete op weg naar de parkeerautomaat hebben ontvangen, maar kan het ook zijn dat u een ontheffing heeft of zelf een fout heeft gemaakt bij het betalen van het parkeergeld. In onderstaande situaties kunt u bezwaar maken en bij Onterechte Boete helpen we u daar graag bij.

Ik had onvoldoende tijd om een parkeerkaartje te kopen

Tussen het parkeren en het betalen van het parkeergeld zit logischerwijs enige tijd. U moet uit de auto stappen, naar de parkeerautomaat lopen en uw gegevens invoeren om te betalen. In de meeste gemeenten geldt hiervoor een pardontijd van vijf tot tien minuten. Deze tijd verschilt echter per gemeente, dus houd hier rekening mee. Een scanauto rekent geen pardontijd en kan de boete dus al uitdelen terwijl u nog in de auto zit of op weg bent naar de automaat. U kunt eenvoudig bewijzen dat u wel parkeergeld heeft betaald en maakt zo bezwaar tegen de boete.

Ik was niet op de plek van de boete

Een scanauto kan bepaalde letters in het kenteken verwarren, waardoor u een boete ontvangt die onterecht is. De letters K en X worden bijvoorbeeld regelmatig verward door een scanauto. U ontvangt hierdoor een parkeerboete die eigenlijk niet voor u is bedoeld. Dat ziet u vaak ook al op de boete, omdat u niet in de gemeente van de boete bent geweest op dat moment. U maakt hier bezwaar tegen.

Ik heb een ontheffing of gehandicaptenparkeerkaart

Met een ontheffing of een gehandicaptenparkeerkaart mag u op bepaalde plekken parkeren zonder parkeergeld te betalen. Een scanauto kan dit niet altijd juist waarnemen en daarom kunt u een boete ontvangen die onterecht is. Scanauto’s kunnen wel rekening houden met digitale ontheffingen en kaarten, maar niet met papieren versies. De scanauto kan dit simpelweg niet zien. Bij een onterechte boete kunt u eenvoudig aantonen dat u over de juiste ontheffing of over een gehandicaptenparkeerkaart beschikt. Stuur bewijs mee wanneer u een bezwaarschrift indient.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw onterechte boete door een scanauto in Rotterdam

Tegen een onterechte boete door een scanauto in Rotterdam wilt u bezwaar maken. U kunt dit zelf doen, maar u kunt ook de hulp van Onterechte Boete inschakelen. We maken kosteloos bezwaar tegen de boete voor u en zorgen ervoor dat alle documenten op tijd worden ingediend. We schrijven het bezwaarschrift, verzamelen bewijs en gaan indien nodig naar zittingen toe. U hoeft enkel een scan of foto van de boete te uploaden op onze website en een paar vragen te beantwoorden. Bespaar een hoop tijd en moeite door onze gratis hulp in te schakelen!

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Een vraag die we vaak gesteld krijgen, is hoe het mogelijk is dat onze service gratis is. Zitten er addertjes onder het gras? Bij Onterechte Boete kunnen we u gratis helpen, omdat we bij een gewonnen zaak een proceskostenvergoeding ontvangen van de overheid. Dit is een vergoeding voor de geleverde rechtsbijstand aan u. U hoeft hier nooit voor te betalen, ook niet bij een verloren zaak tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.

Gratis onterechte boete indienen.