Onterechte boete door scanauto in Amsterdam: hoe maak ik bezwaar?

Scanauto’s rijden rond in steeds meer Nederlandse steden, waaronder ook in Amsterdam. De scanauto’s controleren bijvoorbeeld of u parkeergeld heeft betaald en kunnen een boete opleggen. Heeft u een boete opgelegd gekregen door een scanauto in Amsterdam en bent u het hier niet mee eens? Dan maakt u bezwaar tegen de ontvangen boete. U kunt Onterechte Boete inschakelen voor gratis hulp bij het maken van bezwaar. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete door scanauto Amsterdam ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat zijn scanauto’s en hoe werken ze?

Parkeerwachters liepen voorheen door de gebieden waar parkeren betaald is om boetes uit te delen aan auto’s die geen parkeergeld hebben betaald. Tegenwoordig zien we nog zelden parkeerwachters in het straatbeeld, omdat deze vervangen zijn door scanauto’s. Een scanauto heeft twaalf camera’s op het dak, waarmee de auto alle kentekens onderweg kan scannen. Zo controleert een scanauto of er parkeergeld is betaald en zo niet, wordt er een boete uitgedeeld. Soms controleert een parkeerwachter dit nog, maar in de meeste gevallen wordt er direct een boete uitgedeeld.

Steden zonder parkeerwachters

In de steden waarin alleen scanauto’s werken en geen parkeerwachters rondlopen worden regelmatig onterechte parkeerboetes uitgedeeld. Een scanauto kan bijvoorbeeld al een boete uitdelen terwijl u onderweg bent naar de parkeerautomaat of zelfs nog in de auto zit. Een parkeerwachter heeft meer controle en kan enkele minuten rekenen voor het betalen van het parkeergeld, maar een scanauto kan dit niet. Bij een boete opgelegd door een scanauto is het dan ook verstandig om te controleren of deze boete terecht is.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een onterechte boete door een scanauto in Amsterdam?

Bezwaar maken tegen een boete door een scanauto in Amsterdam kan in verschillende gevallen zin hebben. Hieronder vindt u een lijstje met redenen om bezwaar te maken. Bij Onterechte Boete helpen we u met bezwaar tegen een parkeerboete in Amsterdam.

Ik had onvoldoende tijd om een parkeerkaartje te kopen

Tussen het parkeren van uw auto en het betalen van het parkeergeld zit logischerwijs enige tijd. U moet uit de auto stappen en naar de betaalautomaat lopen. Het is dus niet terecht wanneer u al een boete van de scanauto krijgt terwijl u nog onderweg bent. In de meeste gemeenten geldt een pardontijd van zo’n vijf tot tien minuten tussen het parkeren en het betalen. De exacte tijd verschilt per gemeente. Betaalde u binnen de pardontijd uw parkeergeld? Dan maakt u bezwaar tegen de boete door de scanauto in Amsterdam.

Ik was niet op de plek van de boete

Een scanauto kan een fout maken bij het lezen van uw kenteken. De letters K en X op de kentekenplaat worden bijvoorbeeld regelmatig verward, waardoor u een boete kunt ontvangen die eigenlijk voor een andere auto bedoeld is. Bent u niet op de plek geweest waar de scanauto in Amsterdam een boete heeft uitgedeeld? Dan maakt u bezwaar tegen de ontvangen boete.

Ik heb een ontheffing of gehandicaptenparkeerkaart

Met een ontheffing of een gehandicaptenparkeerkaart is het toegestaan om op bepaalde plekken te parkeren zonder parkeergeld te betalen. U kunt deze ontheffing of kaart digitaal hebben, maar ook een papieren versie is toegestaan. De scanauto kan rekening houden met de digitale variant, maar ziet de papieren kaart niet liggen. Daardoor kunt u een onterechte parkeerboete krijgen, waar u bezwaar tegen kunt maken. U toont eenvoudig aan over een gehandicaptenparkeerkaart of de juiste ontheffing te beschikken.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw onterechte boete door een scanauto in Amsterdam

U kunt hulp inschakelen van Onterechte Boete bij een parkeerboete door een scanauto. We stellen gratis een bezwaarschrift voor u op, dienen dit op tijd in en gaan eventueel naar zittingen toe voor u. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een foto of scan van de ontvangen boete te uploaden op onze website en een paar korte vragen te beantwoorden over de ontvangen boete. Wij doen de rest voor u. Zo bespaart u een hoop tijd, omdat u het bezwaarschrift niet zelf hoeft te schrijven en niet moet uitzoeken hoe dit precies werkt.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Onze service is 100% gratis, ongeacht of we een zaak winnen of niet. We krijgen vaak de vraag hoe dit mogelijk is en hoe we aan deze dienst verdienen. We kunnen gratis uw boete aanvechten, omdat we een proceskostenvergoeding ontvangen voor iedere gewonnen zaak. Dit is een vergoeding van de overheid voor de rechtsbijstand die we leveren. Bij een verloren zaak verdienen we niets, omdat we geen proceskostenvergoeding ontvangen. Voor u verandert dat niets en de dienst blijft 100% gratis.

Gratis onterechte boete indienen.