Parkeerboete terwijl u in de auto zat – Wij maken gratis bezwaar voor u

Heeft u een parkeerboete gekregen terwijl u in de auto zat? Dat is uitermate vervelend en u hebt in dit geval geen kans gekregen om naar de parkeerautomaat te lopen en het parkeergeld te betalen. Dat betekent dan ook dat de parkeerboete onterecht is en u hier bezwaar tegen kunt maken. Een parkeerboete krijgen terwijl u in de auto zit gebeurt vooral wanneer de boete uitgedeeld wordt door een scanauto. Bij OnterechteBoete.nl vechten we de boete kosteloos voor u aan. Ons juridisch team van verkeersjuristen maakt snel en kosteloos bezwaar. Wij verzorgen een professioneel bezwaarschrift en sturen dit vervolgens naar de gemeente. Upload uw parkeerboete en beantwoord een aantal korte vragen. Wij doen vervolgens de rest! Gratis onterechte parkeerboete indienen.

Onterecht een parkeerboete ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat zijn scanauto’s en hoe werken ze?

Tegenwoordig zijn er niet alleen parkeercontroleurs onderweg die boetes uit delen, maar rijden er ook scanauto’s rond in diverse gemeentes. Dit is een auto met op het dak een unit van twaalf camera’s, waarmee kentekens gescand kunnen worden. De scanauto registreert de kentekens waarvoor geen parkeergeld betaald is en er wordt dan een melding gemaakt. In principe hoort er dan een parkeerwachter te komen om te controleren of er inderdaad geen parkeerkosten betaald zijn, maar soms wordt er ook direct een boete uitgedeeld.

Steden zonder parkeerwachters

In veel grotere steden zijn tegenwoordig geen parkeerwachters meer onderweg. In deze steden deelt de scanauto rechtstreeks een boete uit na het scannen van het kenteken. Dit betekent dat u al een boete kunt krijgen terwijl u nog in de auto zat en aan het parkeren was of terwijl u naar de parkeerautomaat wandelde. De scanauto’s kunnen niet inschatten hoe lang u al geparkeerd staat en maken hierdoor regelmatig fouten. U kunt dan ook bezwaar maken tegen een parkeerboete terwijl u in de auto zat.

Parkeerboete terwijl ik in de auto zat: hoe maak ik bezwaar?

Om bezwaar te maken tegen een parkeerboete terwijl u in de auto zat, stelt u een bezwaarschrift op. In het bezwaarschrift legt u uit waarom de boete volgens u onterecht is en hier voegt u bewijsstukken aan toe. In het geval van een parkeerboete terwijl u in de auto zat, voegt u het bewijs van betaling toe. U kunt eenvoudig aantonen dat u het parkeergeld enkele minuten na de boete heeft betaald. In dit geval loont het aanvechten van een boete zeker. Onderstaande tips helpen u om op correcte wijze bezwaar te maken.

Maak op de juiste manier bezwaar

Een parkeerboete terwijl u in de auto zat ontvangt u van de gemeente. Parkeergeld hoort aan de gemeente betaald te worden en wanneer u dit niet betaald heeft, ontvangt u de boete van de gemeente. Op de boete leest u hoe u bezwaar kunt maken. In de meeste gemeentes is het mogelijk om online bezwaar te maken en schriftelijk bezwaar maken is altijd mogelijk. Zorg ervoor dat u op de juiste manier bezwaar maakt, zodat dit in behandeling genomen wordt.

Maak binnen zes weken bezwaar tegen de parkeerboete

Bezwaar maken tegen een parkeerboete doet u binnen zes weken. Deze termijn geldt voor de meeste boetes en gaat in vanaf de dagtekening van de boete. Let erop dat u op tijd bezwaar maakt tegen de boete. Buiten de termijn bezwaar maken heeft geen zin.

Zorg dat het bezwaarschrift aan de wettelijke vereisten voldoet

Een geldige bezwaarschrift voldoet aan een aantal wettelijke vereisten. U moet bijvoorbeeld uw naam en adres op het bezwaarschrift vermelden, net als een omschrijving van het besluit en de dagtekening. Het is belangrijk om aan te geven waarom u bezwaar maakt tegen de boete en om bewijsstukken bij te voegen die dit ondersteunen.

Stuur bewijsstukken mee met het bezwaar tegen de parkeerboete

Een parkeerboete terwijl u in de auto zat is vervelend, maar gelukkig is het makkelijk te bewijzen dat de boete onterecht is. U voegt een bewijs van betaling bij uw bezwaarschrift. Op deze manier toont u aan dat u enkele minuten nadat u gescand bent door de scanauto toch parkeergeld heeft betaald. Het is belangrijk dat dit binnen de pardontijd valt, wat in de meeste gevallen vijf tot tien minuten is. De pardontijd is de tijd die u heeft om te betalen nadat u geparkeerd heeft. Op basis van het meegeleverde bewijs wordt bepaald of uw boete terecht is of niet.

In beroep gaat tegen een boete

Bent u het niet eens met de reactie op uw bezwaarschrift? Dan gaat u hiertegen in beroep. In veel gevallen moet u de boete al betalen voor u in beroep gaat bij de kantonrechter. Mocht u daar gelijk krijgen, krijgt u het bedrag uiteraard terugbetaald. Na de kantonrechter heeft u nog de mogelijkheid in hoger beroep te gaan, maar dit kan alleen bij boetes van meer dan zeventig euro. Een parkeerboete is vaak lager dan zeventig euro en dan is dit niet mogelijk.

Gratis hulp bij het bezwaar maken tegen een onterechte boete

Bij Onterechte Boete helpen we u graag bij het bezwaar maken tegen een parkeerboete terwijl u in de auto zat. Op onze website uploadt u een scan of foto van de boete en beantwoordt u enkele vragen over de situatie. Wij gaan aan de slag met het opstellen van de documenten, het maken van het bezwaar en gaan, indien nodig, naar de zittingen voor u. We bieden deze service volledig gratis aan. Zo bespaart u een hoop tijd en in veel gevallen hoeft u de boete niet te betalen wanneer u vlak na de scanfoto parkeergeld heeft betaald.

Bekijk onze uitlegvideo:

Waarom is onterechteboete.nl kosteloos?

Waarschijnlijk vraagt u zich af hoe het mogelijk is dat we de service gratis aanbieden en waar het addertje onder het gras zit. Bij een gewonnen zaak ontvangen we namelijk een proceskostenvergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand. Voor iedere gewonnen zaak ontvangen we dus een vergoeding en dit is hoe we de service kosteloos kunnen aanbieden.

Gratis onterechte boete indienen.