Onterechte boete door scanauto? Wij maken kosteloos bezwaar voor u

In veel grote steden in Nederland rijden scanauto’s rond die controleren of het parkeergeld voldaan is. De scanauto constateert automatisch of u uw parkeergeld betaald heeft en zo niet legt de auto een boete op. Het gebeurt behoorlijk vaak dat een scanauto de boete onterecht oplegt. Heeft u een boete gekregen door een scanauto en is deze door een fout van de gemeente onterecht? Dan maken wij bezwaar tegen de parkeerboete voor u. Bij Onterechte Boete nemen we u het werk uit handen en maken we gratis bezwaar tegen de boete voor u.

Onterechte boete door scanauto ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat zijn scanauto’s en hoe werken ze?

Waar voorheen parkeerwachters rondliepen om boetes uit te delen, rijden er tegenwoordig in veel gemeentes scanauto’s rond. Een scanauto is een auto met een unit met daarin twaalf camera’s op het dak. De auto rijdt rond en scant ondertussen alle kentekens die hij tegenkomt. Wordt er een kenteken gescand dat de parkeerkosten niet heeft betaald? Dan registreert de auto dit en wordt er een melding gemaakt bij een parkeerwachter. De parkeerwachter op de scooter kan dan controleren of er inderdaad geen parkeerkosten betaald zijn. De handelingstijd tussen de melding en het arriveren van de parkeerwachter zorgt voor voldoende tijd om een parkeerkaartje te kopen en dit kan dus geen excuus zijn. In Amsterdam en Rotterdam rijden de meeste scanauto’s.

Steden zonder parkeerwachters

Tegenwoordig zijn er in steeds meer steden geen parkeerwachters meer onderweg. Dit betekent dat de scanauto de enige controleur is en rechtstreeks de boete uitdeelt na het scannen van de auto. Het kan dus zijn dat u nog een kaartje aan het kopen was terwijl de auto uw kenteken scande. Scanauto’s handelen automatisch en zelfstandig, maar maken regelmatig fouten. Wanneer u een boete opgelegd krijgt door een scanauto, is het verstandig om te controleren of dit terecht is.

Wanneer kunnen wij bezwaar maken tegen een onterechte boete door een scanauto?

Scanauto’s handelen automatisch en kunnen de omstandigheden niet altijd goed inschatten. Een scanauto ziet niet of u geparkeerd staat of aan het laden of lossen bent. Er zijn een aantal goede redenen om bezwaar te maken tegen een boete door een scanauto.

Ik had onvoldoende tijd om een parkeerkaart te kopen

Scanauto’s rijden door de straat en scannen de kentekens van de geparkeerde auto’s. Het kan dus gebeuren dat uw kenteken gescand werd terwijl u er pas net stond en onderweg was naar de parkeerautomaat om een kaartje te kopen. Iedere gemeente heeft een pardontijd, vaak tussen de vijf en tien minuten. Zit er minder tijd dan de pardontijd tussen het scannen door de scanauto en het kopen van een kaartje? Dan is de boete onterecht en kunt u hier bezwaar tegen maken. Deze onterechte boete is makkelijk te bewijzen. In sommige gemeenten is er helaas geen pardontijd.

Ik was niet op de plek van de boete

Scanauto’s kunnen kentekens lezen, maar dit verloopt niet altijd vlekkeloos. Zo kan er bijvoorbeeld verwarring ontstaan tussen de letters K en X. Het kan gebeuren dat u een parkeerboete ontvangt voor een plek waar u helemaal niet geweest bent. Dan heeft een scanauto het kenteken verkeerd gescand en heeft u automatisch de boete van een ander ontvangen. Hier kunt u bezwaar tegen maken.

Ik heb een ontheffing of gehandicaptenparkeerkaart

Een scanauto kan niet zien of u een ontheffing heeft of een gehandicaptenparkeerkaart heeft. U legt het bewijs van een ontheffing zichtbaar onder het raam, maar dat ziet de scanauto niet. De scanauto legt vervolgens automatisch een boete op, omdat hij denkt dat u geparkeerd heeft zonder te betalen. Om dit te voorkomen kunt u zelf een digitale ontheffing of gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Dit is niet verplicht en u hoort dus geen boete te krijgen bij alleen een papieren bewijs. U kunt dan ook bezwaar maken tegen deze onterechte boete door de scanauto.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw onterechte boete door een scanauto

Bij een onterechte boete door een scanauto wilt u hier natuurlijk bezwaar tegen maken, maar waarschijnlijk heeft u geen zin om het papierwerk hiervoor te doen. U bent aan het juiste adres bij Onterechte Boete, want wij nemen u al het werk uit handen. We maken gratis bezwaar, stellen alle stukken op en gaan eventueel naar zittingen toe. Het enige dat u hoeft te doen is uw boete te uploaden via onze website en een paar vragen over de boete te beantwoorden. Wij doen de rest. Met onze hulp voorkomt u dat u onterecht een parkeerboete betaalt.

Hoe we deze service kosteloos aan kunnen bieden

Wij kunnen onze service gratis aanbieden, omdat we van de overheid een proceskostenvergoeding ontvangen wanneer we een zaak winnen. Een proceskostenvergoeding is een vergoeding voor de door ons geleverde rechtsbijstand aan u. Gratis onterechte boete indienen.