Naheffingsaanslag parkeerbelasting onterecht? Gratis bezwaar

Heeft u een naheffingsaanslag parkeerbelasting in de brievenbus ontvangen? Dat is een boete voor het niet of te weinig parkeergeld betalen aan de gemeente. Deze boete kan terecht zijn, wanneer u bijvoorbeeld inderdaad te weinig parkeergeld heeft betaalt. Het kan ook voorkomen dat u de boete kreeg terwijl u onderweg was naar de parkeerautomaat of dat u per ongeluk voor het verkeerde kenteken heeft betaald. Dan is de boete onterecht en maakt u hier bezwaar tegen. Bij Onterechte Boete helpen we u gratis met een naheffingsaanslag bezwaar.. Gratis onterechte parkeerboete indienen.

Onterechte naheffingsaanslag parkeerbelasting ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat is een naheffingsaanslag parkeerbelasting?

De naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor parkeerbon. U ontvangt deze aanslag wanneer u te weinig parkeergeld of helemaal geen parkeergeld heeft betaald. Onder uw ruitenwisser vindt u soms een parkeerbon en u ontvangt altijd per post een boete. Op de naheffingsaanslag parkeerbelasting staan de volgende bedragen: het niet betaalde parkeergeld, het boetebedrag en eventueel administratiekosten. In veel gemeenten ligt het boetebedrag tussen zestig en zeventig euro. Meest voorkomende plaatsen voor de naheffingsaanslag parkeerbelasting: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Breda, Groningen, Utrecht, Tilburg .

Naheffingsaanslag parkeerbelasting: wanneer kan ik bezwaar maken?

Tegen de naheffingsaanslag maakt u bezwaar wanneer de aanslag onterecht is. Onderstaande redenen kunnen ten grondslag liggen aan uw bezwaarschrift en u dient bewijs bij te voegen wanneer u het bezwaar indient. Bij Onterechte Boete nemen we u deze klus graag uit handen.

Ik had niet voldoende tijd om te betalen

Parkeergeld betalen doet u zodra u geparkeerd staat. Toch gaan hier enkele minuten overheen, omdat u uw spullen uit de auto moet pakken en naar de betaalautomaat moet lopen. Heeft u in de tussentijd een boete ontvangen? Dan toont u makkelijk aan dat u vlak na het ontvangen van de boete wel betaald heeft. In de meeste gemeenten geldt een pardontijd van vijf of tien minuten en wanneer u binnen de pardontijd heeft betaald, is de boete onterecht.

Ik was niet in de gemeente

Een boete ontvangen terwijl u helemaal niet op de aangegeven locatie was is vervelend. Dit kan komen door een fout van de controleur of door een scanauto die het kenteken verkeerd heeft gelezen. Om bezwaar tegen deze boete te maken, is het belangrijk dat u kunt aantonen dat uw auto op het moment van de boete op een andere locatie was.

Ik heb een fout gemaakt bij het betalen

Niet alleen scanauto’s, maar ook mensen maken fouten. Bij het betalen van het parkeergeld kan het voorkomen dat u in de verkeerde zone betaalt of dat u het kenteken verkeerd invoert. U heeft dan wel betaald, maar dat is niet zichtbaar voor de controleur of scanauto. In zo geval ontvangt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Bezwaar maken is eenvoudig, omdat u kunt aantonen dat u wel betaald heeft.

Ik heb een vergunning of ontheffing

Wanneer u in het bezit bent van een ontheffing of parkeervergunning hoort u geen boete te ontvangen voor het niet betalen van parkeergeld. De naheffingsaanslag parkeerbelasting is onterecht in dit geval. Vaak worden deze boetes door scanauto’s uitgedeeld die uw papieren vergunning onder het raam niet kunnen zien. U maakt hier bezwaar tegen. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een digitale vergunning of ontheffing die wel waargenomen kan worden door de scanauto.

Binnen welke termijn moet ik tegen de naheffingsaanslag bezwaar maken?

Een naheffingsaanslag parkeerbelasting bezwaar dient u binnen zes weken na dagtekening in te dienen. De dagtekening staat op de boete vermeld en in de meeste gevallen staat ook de uiterlijke datum om bezwaar te maken vermeld. Zorg ervoor dat u op tijd bezwaar maakt, zodat uw bezwaarschrift in behandeling genomen wordt. Controleer ook of u de naheffingsaanslag parkeerbelasting al moet betalen voordat uw bezwaar behandeld is of niet. Dit verschilt per gemeente.

Hoe maakt ik bezwaar tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting?

Op de website van de gemeente in kwestie kunt u zien hoe u bezwaar kunt maken. Ook op de ontvangen naheffingsaanslag parkeerbelasting ziet u hoe u dit doet. Sommige gemeentes bieden een online formulier aan of u kunt inloggen met uw DigiD om bezwaar te maken. Schriftelijk bezwaar is altijd mogelijk en per gemeente vindt u waar dit bezwaarschrift heen gestuurd moet worden. Zorg ervoor dat u de nodige gegevens vermeldt op uw bezwaarschrift, de reden voor het bezwaar en dat u bewijs toevoegt.

Wij maken gratis bezwaar voor u tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting

Liever niet zelf bezwaar maken? U bespaart u een hoop tijd en uitzoekwerk door de gratis hulp van Onterechte Boete in te schakelen. We nemen u al het werk uit handen en stellen het bezwaarschrift op in uw naam. We verzamelen de nodige documenten en gaan zelfs naar zittingen indien nodig. Upload nu een foto of scan van uw naheffingsaanslag parkeerbelasting en beantwoord een paar korte vragen. Wij doen de rest voor u!

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service kosteloos aan kunnen bieden

Indien de gemeente een fout heeft gemaakt met uw parkeerboete ontvangen wij van de gemeente een proceskostenvergoeding om u te kunnen helpen.

Gratis onterechte boete indienen.