Bezwaar maken tegen boete: parkeerverbodszone bord E1, feitcode R584
Een envelop met daarin een boete die op uw deurmat valt is nooit leuk om te ontvangen. Zeker wanneer u van mening bent dat deze boete onterecht is. Verkeersboetes worden uitgedeeld door politieagenten of door de gemeente, bijvoorbeeld omdat u niet voldoende parkeergeld heeft betaald of te hard heeft gereden. Heeft u een boete met daarop feitcode R584 ontvangen? Dat betekent dat u geparkeerd heeft op een plek waar dit niet is toegestaan. U kunt deze boete zelf aanvechten of hier hulp van Onterechte Boete voor inschakelen. We kunnen de boete gratis voor u aanvechten. Gratis onterechte boete indienen
Wat houden een parkeerverbodszone bord E1 en feitcode R584 in?
Het verkeersbord E1 is een rond verkeersbord met een rode rand. Er loopt een rode streep van de linker bovenkant naar de rechter onderkant en de rest van het bord is blauw. Verkeersbord E1 betekent dat er een parkeerverbod geldt in de straat of dat u een parkeerverbodszone inrijdt. Parkeert u toch in deze zone? Dan kunt u een boete ontvangen met daarop de feitcode R584. De feitcode R584 duidt aan dat u parkeerde in strijd met het parkeerverbod. Zo’n verbod geldt bijvoorbeeld in natuurgebieden of in het centrum van een stad.
Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete met feitcode R584?
In sommige gevallen kan het zinvol zijn om bezwaar te maken tegen een boete met feitcode R584. Er zijn namelijk gevallen waarin de boete onterecht wordt uitgedeeld en u waarschijnlijk het boetebedrag niet hoeft te betalen. Neem contact op met Onterechte Boete voor gratis hulp.
Ik stond in een parkeervak
Een boete met feitcode R584 mag niet opgelegd worden wanneer u in een parkeervak staat en geldt alleen voor de ruimte buiten de parkeervakken. Ook in de berm is het altijd toegestaan om te parkeren en hier mag u geen boete voor ontvangen. Is dat wel gebeurd? Dan maakt u bezwaar.
Ik heb een gehandicaptenparkeerkaart
Met een gehandicaptenparkeerkaart is het in de meeste gemeenten wel toegestaan om buiten een parkeervak te parkeren, ook wanneer verkeersbord E1 langs de weg staat. U bent verplicht om een blauwe parkeerschijf zichtbaar voor het raam te leggen. Let op: deze regels zijn niet gelijk in alle gemeentes en het is dus belangrijk om dit vooraf te onderzoeken.
Ik stond aan de andere kant
Het verkeersbord E1 geldt voor de zijde van de weg waar het bord geplaatst is. Het kan dus zijn dat wanneer u van één kant de weg in rijdt, het bord te zien is, maar vanaf de andere kant is er geen bord. Aan de eerste kant mag u dus niet parkeren, maar aan de andere kant van de weg is dit wel toegestaan indien er geen verkeersbord E1 aanwezig is. Het gebeurt wel eens dat er een onterechte boete uitgedeeld wordt en hier kunt u bezwaar tegen maken.
Ik stond kort stil
Er bestaat een verschil tussen stilstaan en parkeren en er zijn twee verschillende borden. Het verkeersbord E1 heeft slechts één streep, wat betekent dat parkeren niet is toegestaan, maar kort stoppen wel. Staat er een rood kruis op het verkeersbord? Dat betekent dat u ook niet stil mag staan aan de kant van de weg. Bij verkeersbord E1 is dit dus wel toegestaan en mag u geen boete krijgen voor kort stilstaan. Er zijn verschillende reden waarom u kort stil staat, bijvoorbeeld omdat iemand in- of uit moet stappen. Een andere reden is het laden en lossen van goederen. Bij het laden of lossen van goederen is het belangrijk dat u continu laadt of lost en niet lange tijd bij het voertuig vandaan bent. Dan wordt dit als parkeren gezien en daar kunt u een boete voor krijgen.
Upload uw boete met feitcode R584 en wij maken gratis bezwaar
Om bezwaar te maken tegen uw boete in een parkeerverbodszone met bord E1 met feitcode R584 schakelt u de hulp van Onterechte Boete in. Ons team verzamelt de nodige documenten, stelt een bezwaarschrift op en gaat naar zittingen indien nodig. Deze service is volledig gratis en we nemen u al het werk uit handen. Om gebruik te maken van deze service uploadt u een foto of scan van uw boete op onze website en beantwoordt u een paar vragen over de boete. Daarna doen wij de rest! Bij een goede reden om bezwaar te maken is er een grote kans dat u de boete uiteindelijk niet hoeft te betalen.
Waarom deze service gratis is
U vraagt zich waarschijnlijk af waarom wij deze service gratis aanbieden en of er een addertje onder het gras zit. Dit is niet het geval en de service is altijd 100% gratis. Bij een gewonnen zaak ontvangen we een proceskostenvergoeding van de overheid voor het leveren van rechtsbijstand. De overheid heeft dan namelijk een onterechte boete uitgedeeld en betaalt proceskostenvergoeding. Deze vergoeding is alleen voor professionele hulp en ontvangt u zelf niet wanneer u bezwaar maakt. Voor iedere gewonnen zaak ontvangen we dus een vergoeding.