Bezwaar maken tegen feitcode R559

Een boete krijgen is nooit leuk en zeker wanneer u denkt dat deze boete onterecht is, baalt u hiervan. Er worden allerlei boetes uitgedeeld door de politie of gemeente, bijvoorbeeld voor verkeerd parkeren of het gebruik van een mobiele telefoon in de auto. Ook het negeren van een verkeersbord kan zorgen voor een boete. Heeft u een boete met feitcode R559 ontvangen? Dit is een boete voor het inrijden van een weg waarbij dit niet is toegestaan. Deze inrij verboden worden altijd van tevoren aangegeven met waarschuwingsboden. Maar wat als de boete onterecht is door een fout van de overheid? Bij OnterechteBoete.nl maken we bezwaar tegen de boete met feitcode R559 voor u als u denkt dat de boete onterecht is en hiervoor bewijs kunt leveren. Dit doen we volledig kosteloos. Gratis onterechte boete indienen

Onterechte boete voor feitcode R559 ontvangen?

Wij helpen u kosteloos

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat houdt feitcode R559 in?

Bij een boete met feitcode R559 bent u volgens de politie een weg ingereden die verboden is voor auto’s en motoren. Aan het begin van deze weg staat het verkeersbord C12. Dit is een rond verkeersbord met een wit midden en een rode rand. In het witte midden ziet u een auto en een motorfiets. De geslotenverklaring (verkeersbord C12) betekent dat het niet is toegestaan voor auto’s en motors om de weg in te rijden. Wanneer u dit bord negeert en toch in de auto of op de motor de weg inrijdt, kunt u een boete met feitcode R559 ontvangen. Deze borden komen met name voor in het centrum van steden, waar ze dienen om een autovrije zone te creëren.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete met feitcode R559?

Er zijn verschillende situaties mogelijk waarin een boete met feitcode 559 niet terecht zijn. Mocht dit het geval zijn, kunt u bezwaar maken tegen de boete. Hiervoor neemt u contact op met Onterechte Boete en wij vechten de boete gratis voor u aan.

Ik ben niet langs het bord gekomen

Het is mogelijk dat u niet langs het verkeersbord bent gereden en dus niet kon weten dat u de straat niet in mocht rijden. Vermoedt u dat dit bord niet op uw route lag? Het is mogelijk om te controleren of verkeersbord C12 op uw route lag en dus of de boete terecht of onterecht is. U kunt geen boete krijgen, wanneer u het verkeersbord niet had kunnen zien.

Ik heb een ontheffing

U kunt een ontheffing hebben, waardoor u een bepaalde straat wel in mag rijden ook al staat het verkeersbord C12 daar. Dit kan zijn omdat u in de straat woont en daar soms met de auto moet komen of omdat u spullen levert in de straat. In zo’n geval kunt u een ontheffing hebben en mag u geen boete krijgen. Gebeurt dat toch? Dan maakt u bezwaar tegen deze boete.

Bestemmingsverkeer

Bestemmingsverkeer is verkeer dat een bestemming heeft op een bepaalde weg, bijvoorbeeld omdat de auto naar een huis aan de weg toe moet. Bestemmingsverkeer wordt in sommige gevallen uitgezonderd van regels op verkeersborden. U bent te zien als bestemmingsverkeer wanneer de weg met verkeersbord C12 de enige manier was om bij uw bestemming te komen. Krijgt u als bestemmingsverkeer toch een boete met feitcode R559 toegestuurd? Dan maakt u bezwaar.

Er was een onderbord

In sommige gevallen is het verkeersbord C12 geplaatst met daaronder een onderbord. Hierop leest u de uitzonderingen op de regel. Het kan zijn dat er een uitzondering voor fietsers op een regel is of dat het verkeersbord alleen tussen bepaalde tijden geldt. Is het alleen overdag verboden om de weg in te rijden, maar deed u dit ’s avonds? Dan kunt u bezwaar maken tegen de boete met feitcode R559, omdat deze boete onterecht is.

Upload uw boete met feitcode R559 en wij maken gratis bezwaar

Om bezwaar te maken tegen een boete met feitcode R559 schakelt u de hulp van Onterechte Boete in. U hoeft alleen een scan of foto van uw boete te uploaden op onze website en een aantal vragen over de boete te beantwoorden. Vervolgens doen wij de rest! We verzamelen de nodige bewijsstukken of documenten, maken bezwaar tegen de boete met feitcode R559 en gaan naar zittingen in uw plaats. U hoeft dus nauwelijks moeite te doen om bezwaar te maken en kunt een hoop geld besparen in het geval van een gewonnen zaak. We bieden deze service volledig gratis aan.

Waarom deze service gratis is

Een van de meest gestelde vragen is hoe we deze service gratis aan kunnen bieden. Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. We ontvangen namelijk een vergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand bij een gewonnen zaak. De overheid betaalt een proceskostenvergoeding wanneer de boete onterecht is uitgedeeld en dat is hoe we geld verdienen. Wanneer we een zaak omtrent een boete met feitcode R559 winnen, ontvangen we dus geld. Bij een verloren zaak krijgen we niets, maar voor u maakt dit niets uit. De service is altijd 100% gratis tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.

Gratis onterechte boete indienen