Bezwaar maken tegen feitcode R550a

De meeste mensen ontvangen wel eens een boete op de deurmat en dat is natuurlijk nooit leuk. Zeker wanneer u denkt dat de boete onterecht is, baalt u extra. Verkeersboetes worden door de politie en gemeente uitgedeeld voor allerlei overtredingen, zoals te weinig parkeergeld betalen of te hard rijden. Wanneer u een boete met feitcode R550a ontvangt, betekent dit dat u een straat bent ingereden die u niet in mag rijden. Dit wordt altijd van tevoren aangegeven met een waarschuwingsbord.  Als uw boete een fout van justitie of gemeente is maakt ons juridisch team snel en kosteloos bezwaar. Wij verzorgen een professioneel bezwaarschrift of beroepschrift en gaan in bezwaar bij de gemeente of gaan in beroep bij de officier van justitie voor u. Upload een foto of scan van uw verkeersboete en beantwoord een aantal korte vragen. Wij doen vervolgens de rest! OnterechteBoete.nl neemt u het werk uit handen en maakt gratis bezwaar voor u.

Onterechte boete voor feitcode R550a ontvangen?

Wij helpen u kosteloos

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat houdt feitcode R550a in?

Een boete met feitcode R550a betekent dat u een weg bent ingereden die u niet in mocht rijden. Aan het begin van de weg staat het verkeersbord C1, een geslotenverklaring. Het verkeersbord C1 is een rond verkeersbord met een rode rand. Het midden is wit en bevat geen iconen. Het verkeersbord C1 is een geslotenverklaring en betekent dat u de straat in beide richtingen niet in mag rijden. Het negeren van dit bord en toch de straat inrijden, kan u een boete opleveren. Het verkeersbord C1 komt vaak voor bij werkzaamheden, waardoor u een straat van geen enkele kant in kan rijden.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete met feitcode R550a?

Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een verkeersboete met feitcode R550a erop. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u het bord helemaal niet bent tegengekomen of dat de boete om een andere reden onterecht is. U neemt contact op met Onterechte Boete om uw boete gratis aan te laten vechten door professionals.

Ik ben niet langs het bord gekomen

Heeft u een boete met feitcode R550a ontvangen, maar weet u zeker dat u niet langs het verkeersbord C1 bent gekomen? Dan kunt u bezwaar maken tegen uw boete. De verkeersborden moeten zo geplaatst worden dat ze goed zichtbaar zijn voor iedereen, ongeacht de richting waar u vandaan komt. Wanneer u door een foute plaatsing het bord niet heeft kunnen zien, hoort u geen boete met feitcode R550a te ontvangen.

Ik heb een ontheffing

Er zijn allerlei redenen waarom u een ontheffing kunt hebben voor een bepaalde regel. Wanneer u in een bepaalde straat woont of hier goederen moet leveren, kunt u een ontheffing hebben waardoor het bord niet voor u geldt. Toch krijgt u in zo’n geval soms een boete op de deurmat en dat is uiteraard onterecht. U maakt hier bezwaar tegen.

Bestemmingsverkeer

Bestemmingsverkeer is letterlijk verkeer dat bestemming heeft op een bepaalde plek. Bestemming hebben kan betekenen dat u in een bepaalde straat naar de dokter moet, er zelf woont of er goederen moet afleveren. Hoewel u de straat dus eigenlijk niet in mag, is er geen andere mogelijkheid om uw bestemming te bereiken. Bestemmingsverkeer kan uitgezonderd worden van een verkeersregel en het zou kunnen dat uw boete met feitcode R550a onterecht is.

Er was een onderbord

Het verkeersbord C1 kan op zichzelf voorkomen, maar ook in combinatie met een onderbord. Op dit onderbord kunnen uitzonderingen aangegeven worden. U kent dit waarschijnlijk wel van een parkeerverbod, waaronder aangegeven is op welke dagen of tijden het verbod geldt. Ook onder verkeersbord C1 kan zo’n onderbord hangen. Reed u tijdens de toegestane tijd de weg in? Dan hoort u geen boete te krijgen.

Upload uw boete met feitcode R550a en wij maken gratis bezwaar

Bij Onterechte Boete kunnen we u helpen om bezwaar te maken tegen een boete met R550a. Het enige wat u hoeft te doen is een scan of foto van de boete te uploaden op onze website en daarna een paar korte vragen in te vullen. Wij gaan daarna voor u aan de slag met het opstellen van het bezwaar, het verzamelen van stukken en eventueel het bezoeken van rechtszaken. We doen dit volledig gratis. Met weinig moeite en zonder kosten kunt u dus bezwaar maken tegen een boete via Onterechte Boete.

Waarom deze service gratis is

Een gratis service klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is niet zo. Hoewel de service voor u als klant gratis is, ontvangen wij in een deel van de gevallen wel een vergoeding. Wanneer we een zaak winnen, krijgen we namelijk een proceskostenvergoeding van de overheid. De vergoeding is voor de geleverde rechtsbijstand in gevallen waar de overheid foutief boetes heeft uitgedeeld. Bij een gewonnen zaak ontvangen we een salaris en bij een verloren zaak niets. In beide gevallen is de service volledig gratis voor u tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.

Gratis onterechte boete indienen.