Bezwaar maken tegen feitcode R545 (vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat tijdens het rijden)

Het gebeurt iedereen wel eens dat er een boete op de mat valt voor een verkeersovertreding. U heeft bijvoorbeeld te hard gereden, niet voldoende parkeergeld betaald of u heeft een rood stoplicht over het hoofd gezien. Iedere overtreding heeft een eigen feitcode die op de boete vermeld wordt. Heeft u een boete met feitcode R545 ontvangen? Dit is een boete voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat. De boete voor feitcode R545 bedraagt voor de auto € 380,- , (snor) scooter € 250,- en fietser € 140,- exclusief 9 euro administratiekosten van het CJIB.  Boetes met deze feitcode worden regelmatig onterecht opgelegd.

Heeft u onterecht een boete ontvangen voor feitcode R545 en is deze een fout van justitie? Laat uw boete aanvechten door de verkeersjuristen van onterechteboete.nl . Wanneer uw boete een fout van justitie is maakt ons juridisch team van verkeersjuristen snel en kosteloos bezwaar en gaat in beroep tegen de boete. Wij verzorgen een professioneel beroepschrift en starten een beroepsprocedure bij de officier van justitie voor u. Upload uw boete en beantwoord een aantal korte vragen. Wij doen vervolgens de rest! Gratis onterechte telefoon boete indienen

Onterechte boete voor vasthouden telefoon ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat houdt feitcode R545 in?

Een boete met feitcode R545 is een boete voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat tijdens het rijden in de auto, op de fiets of op de scooter. Bij de meeste mensen is het wel bekend dat bellen tijdens het rijden niet is toegestaan en dat u hier een boete voor kunt krijgen. Echter, niet alleen bellen is verboden, maar ook het vasthouden van het mobiele apparaat is niet toegestaan. Onder mobiele elektronische apparaten vallen naast mobiele telefoons ook tablets en andere mediaspelers. Het komt voor dat een politieagent u betrapt met uw mobiele apparaat in uw hand, maar een overtreding met feitcode R545 kan ook door een slimme camera vastgelegd worden.

Feitcode R545 op de scooter of fiets

Het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat is niet alleen verboden in de auto, maar ook op de scooter of op de fiets. Bij het uitdelen van de boete zoekt de politieagent de juiste feitcode in zijn feitenboekje. Bij het uitdelen van de boete hoort de agent te noteren wat het merk, het type en de kleur van de mobiele telefoon is. Ook is het belangrijk om te noteren of u in de auto, op de fiets of op de scooter onderweg was. Het boetebedrag verschilt namelijk per vervoersmiddel. De benodigde informatie wordt niet altijd netjes genoteerd en dan kan het lastig zijn om te bewijzen dat de boete met feitcode R545 terecht is.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete met feitcode R545?

Er zijn een aantal situaties waarin boetes met feitcode R545 onterecht worden uitgedeeld. In zo’n situatie kunt u dan ook bezwaar maken tegen de boete en zo een hoop geld besparen. Het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden is niet toegestaan, maar een slimme camera doet zijn werk niet altijd goed en kan dus een onterechte boete uitdelen.

Telefoon in de telefoonhouder

Tijdens het rijden mag u uw telefoon alleen aanraken wanneer deze in de telefoonhouder zit. Op deze manier bedient u de navigatie of neemt u een inkomende oproep op. Handsfree bellen is namelijk wel toegestaan. U hoort dan ook geen boete te krijgen wanneer uw telefoon keurig in de telefoonhouder zat.

Niet staande gehouden door politieagent

Op uw boete met feitcode R545 kunt u zien of de boete gebaseerd is op beelden van een slimme camera of dat de boete is uitgedeeld door een agent. In het geval dat de boete uitgedeeld wordt door een agent, hoort hij of zij u staande te houden. Wanneer dit niet gebeurd is, heeft een goede reden om bezwaar te maken tegen de boete. Een agent is namelijk verplicht om u staande te houden wanneer dit mogelijk is. Hier zijn echter wel uitzonderingen op. Als bijvoorbeeld de agent geen mogelijkheden had om u staande te houden.

Het apparaat niet vasthouden

Op de beelden van een slimme camera is het niet altijd duidelijk of u een mobiele telefoon of een ander voorwerp vasthoudt. Een slimme camera kan een boete met feitcode R545 uitdelen voor een voorwerp dat geen mobiele telefoon is en dat is uiteraard onterecht.

Stilstaan met de auto

Mobiele elektronische apparaten mag u niet vasthouden tijdens het rijden, maar wanneer u stilstaat is dat wel toegestaan. U staat bijvoorbeeld geparkeerd terwijl u een bericht beantwoordt, maar krijgt toch een boete. In dat geval is de boete onterecht en kunt u hier bezwaar tegen maken.

Telefoon op schoot

Ligt de mobiele telefoon in de opname van de slimme camera op uw schoot? Dan is de boete met feitcode R545 onterecht. Het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat is niet toegestaan, maar dit apparaat mag wel op uw schoot liggen. U raakt het apparaat in dat geval namelijk niet aan met uw handen.

Upload uw boete met feitcode R545 en wij maken gratis bezwaar

Wilt u bezwaar maken tegen uw boete met feitcode R545? Hiervoor schakelt u gratis de hulp van Onterechte Boete in. U kunt uw boete uploaden op onze website, waarvoor u enkel een foto of een scan van de ontvangen boete hoeft te maken. Er volgen enkele vragen over de boete en vervolgens doen wij de rest voor u. Bij Onterechte boete stellen we stukken op, maken we bezwaar en gaan we eventueel ook naar zittingen. De boete wordt nietig verklaard wanneer we de zaak winnen en dan hoeft u dus niets te betalen.

Waarom deze service gratis is

Hoe kan het dat onze service gratis is? Dat is een veelgestelde vraag. Onze service is gratis, omdat wij een vergoeding van de overheid ontvangen voor geleverde rechtsbijstand wanneer we een zaak winnen. Een onterechte boete met feitcode R545 is een fout van de overheid en dan krijgen we een proceskostenvergoeding. Bij een verloren zaak ontvangen we geen vergoeding van de overheid. Voor u maakt dit niets uit: de service is en blijft altijd volledig gratis, tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.

Gratis onterechte boete indienen