Bezwaar maken tegen feitcode K045b

Heeft u een boete ontvangen, maar denkt u dat deze onterecht is? Een boete ontvangen is altijd vervelend en zeker wanneer u vermoedt dat de boete niet terecht is uitgedeeld. U kunt boetes van de gemeente of politie krijgen voor allerlei overtredingen, zoals te hard rijden of te weinig parkeergeld betalen. Wanneer u een boete met feitcode K045b heeft ontvangen, betekent dit dat uw voertuig geen geldig keuringsbewijs meer heeft. Dit is niet toegestaan en daarom kunt een boete ontvangen. Bent u het niet eens met de boete? Dan schakelt u Onterechte Boete in om de boete gratis aan te laten vechten.

Wat houdt feitcode K045b in?

Een boete met feitcode K045b betekent dat uw voertuig geen geldig keuringsbewijs meer heeft. Ieder voertuig op de weg heeft een keuringsbewijs nodig en dat moet geldig zijn. Daarom is het belangrijk om uw auto op tijd te laten keuren, zodat u een geldig bewijs heeft en de weg op mag. Op de website van de RDW vindt u wanneer uw APK keuring verloopt. Ook ontvangt u in de meeste gevallen een herinnering per post of digitaal. Bent u zonder geldig keuringsbewijs de straat opgegaan? Dan kunt u een boete met feitcode K045b ontvangen.

APK keuring

Een auto moet door de APK gekeurd worden om een keuringsbewijs te hebben. Het hangt van uw auto en de brandstofsoort af wanneer deze keuringen plaats moeten vinden. Een auto die rijdt op benzine moet bijvoorbeeld na vier jaar voor het eerst gekeurd worden. De volgende keuring is twee jaar later, die daarna nog twee jaar later en vanaf dan moet u de auto ieder jaar laten keuren. Een personenauto met als brandstof diesel moet bijvoorbeeld al na drie jaar voor het eerst gekeurd worden en daarna ieder jaar. Op de website van de RDW vindt u alle informatie over de keuringen.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete met feitcode K045b?

Heeft u een boete met feitcode K045b ontvangen, maar denk u dat deze onterecht is? Dan kunt u bezwaar maken tegen de boete. Bij Onterechte Boete vechten we de boete gratis voor u aan, zodat u kans maakt om van de onterechte boete af te komen.

Kenteken geschorst

Het is mogelijk om uw kenteken te laten schorsen, waardoor u een jaar lang niet te maken heeft met verplichtingen zoals de APK. Hetzelfde geldt voor de motorrijtuigenbelasting en de verzekering voor uw auto. Schorsen kan maximaal een jaar lang en dit doet u bijvoorbeeld wanneer uw auto kapot is en u deze wilt repareren. Heeft u uw kenteken laten schorsen? Dan mag u geen boete met feitcode K045 ontvangen.

Garage

U brengt uw auto netjes op tijd naar de garage voor een onderhoudsbeurt, maar door omstandigheden staat uw auto daar lange tijd. Dit kan betekenen dat de geldigheid van uw keuringsbewijs verloopt en u dus een boete zou kunnen krijgen. In zo’n geval kan de boete verlaagd worden, omdat het de schuld van de garage is. Is de garage vergeten om uw auto af te melden bij de RDW? Ook dan kunt u een verlaging van de boete krijgen, omdat dit niet uw eigen fout is.

Risico’s van verlopen keuringsbewijs

Een APK-plichtige auto die geen geldig keuringsbewijs heeft, kan u een boete opleveren met feitcode K045b erop. Dit is echter niet het enige risico waar u mee te maken krijgt. Heeft u een ongeluk met uw voertuig zonder geldige APK? Dan zal uw verzekering weigeren om geld uit te keren en dat kan om torenhoge bedragen gaan. Daarnaast laat u uw auto keuren voor uw eigen veiligheid, zodat u zeker weet dat uw auto in goede conditie de weg op gaat.

Ga zelf in bezwaar, wij kunnen u helaas niet helpen

Heeft u een boete ontvangen met feitcode K045b erop dan raden wij u aan zelf in beroep  te gaan bij de officier van justitie. Wij behandelen op dit moment geen boetes met deze feitcode.