Gratis bezwaar maken tegen feitcode R301
Niemand zit te wachten op een boete op de deurmat, maar toch gebeurt dit soms. Het kan om een terechte boete gaan, zoals voor te hard rijden of te weinig parkeergeld betalen, maar ook om een onterechte boete. Heeft u een boete met feitcode R301 erop ontvangen? Dat betekent dat u niet op de rechter rijstrook reed, terwijl hier wel ruimte was. U kunt zelf bezwaar maken tegen deze boete als u het er niet mee eens bent, maar u kunt ook de hulp van Onterechte Boete inschakelen. Wij vechten de boeten met feitcode R301 gratis voor u aan. Gratis onterechte boete indienen
Wat houdt feitcode R301 in?
Er geldt de regel dat men op de een weg met meerdere rijstroken zoveel mogelijk rechts aanhoudt. Wanneer u inhaalt, gaat u bijvoorbeeld naar de linker rijstrook, maar daarna gaat u weer terug naar de rechter rijstrook. Sommige mensen blijven onnodig lang op de linker rijstrook rijden en kunnen hiervoor een boete met feitcode R301 krijgen. Al voor een paar honderd meter op de linker rijstrook kunt u een boete ontvangen. De politie deelt deze boete bijvoorbeeld uit vanuit een gewoon voertuig en u kunt de politieauto dus niet herkennen. U kunt een boete met feitcode R301 aanvechten wanneer u het hier niet mee eens bent.
Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete met feitcode R301?
Er zijn diverse situaties mogelijk waarin u bezwaar kunt maken tegen een boete met feitcode R301. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u niet staande bent gehouden of omdat het proces-verbaal incompleet is. Onterechte Boete kan bezwaar maken tegen de boete voor u.
Ik ben niet staande gehouden
Degene die een boete uitdeelt, dus de politieagent of BOA, is verplicht om u staande te houden wanneer hij of zij een boete uit wil delen. Er zijn enkele uitzonderingen, waarbij het voor de agent niet mogelijk is om u staande te houden, maar over het algemeen is deze regel van toepassing. Bent u niet staande gehouden en is enkel uw kenteken genoteerd bij het uitdelen van de boete? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken.
Incompleet proces-verbaal
Nadat de agent u heeft aangehouden, moet hij of zij een proces-verbaal opmaken. Dit moet duidelijk zijn en uit een aantal onderdelen bestaan. De agent moet noteren wat hij of zij gezien heeft, welke wet overtreden is en waar dit heeft plaatsgevonden. Het gebeurt regelmatig dat het proces-verbaal niet correct is opgemaakt en dan is de boete onterecht. U kunt zich op deze manier namelijk niet voldoende verdedigen tegen de boete.
Bezwaar maken tegen een boete met feitcode R301
Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u bezwaar maakt tegen een boete met feitcode R301. U zorgt ervoor dat u binnen zes weken na de dagtekening bezwaar maakt tegen de boete. Op de boete staat de dagtekening vermeld en in de meeste gevallen ziet u ook staan tot welke datum u tijd heeft om een bezwaarschrift in te dienen. Zorg ervoor dat u er op tijd bij bent, zodat uw boete in behandeling genomen wordt. Ook zorgt u ervoor dat u de boete nog niet betaalt, omdat uw bezwaarschrift anders niet in behandeling genomen wordt.
Wat moet er in een bezwaarschrift staan?
In uw bezwaarschrift voor een boete met feitcode R301 moet u een aantal zaken vermelden. Zo moet u aangeven waarom u vindt dat de boete onterecht is. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u niet staande bent gehouden, maar ook omdat er iemand anders in uw auto reed. Op uw boete staat vermeld hoe u bezwaar kunt maken en u zorgt ervoor dat u dit op de juiste manier doet. In veel gevallen kan dit digitaal, maar ook per post. Zorg ervoor dat u uw naam, adres en andere wettelijk vereiste gegevens vermeldt.
Upload uw boete met feitcode R301 en wij maken gratis bezwaar
Bezwaar maken tegen een boete met feitcode R301 hoeft u niet zelf te doen. U kunt hier de hulp van Onterechte Boete voor inschakelen. Ons team maakt gratis bezwaar tegen uw boete, verzamelt de nodige documenten en gaat naar zittingen voor u. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is een foto of scan van uw boete op onze website te uploaden en een aantal vragen over de boete te beantwoorden. Mocht uw boete onterecht zijn uitgedeeld, wordt deze nietig verklaard en hoeft u de boete niet te betalen.
Waarom deze service gratis is
Bij Onterechte Boete kunnen we gratis boetes aanvechten, omdat we bij gewonnen zaken een vergoeding van de overheid ontvangen. Deze proceskostenvergoeding van de overheid is voor de geleverde rechtsbijstand aan u. Bij een onterechte boete heeft de overheid namelijk een fout gemaakt en is de overheid hier verantwoordelijk voor. Zo zijn onze kosten gedekt door de overheid.