Boete zonder staandehouding? Wij maken gratis bezwaar

Een boete zonder staandehouding komt onverwacht en is extra vervelend wanneer u van mening bent dat de boete onterecht is. Indien de mogelijkheid bestaat, is de politieagent verplicht om u staande te houden wanneer hij of zij een boete uitdeelt. Is dat niet gebeurd? Dan kan dat een goede reden zijn om bezwaar te maken tegen de ontvangen verkeersboete. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om Onterechte Boete in te schakelen. We nemen u al het werken uit handen en maken gratis bezwaar tegen de boete zonder staandehouding voor u. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete zonder staandehouding ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat is een staandehouding?

Een staandehouding betekent dat u wordt aangesproken door de politie op uw gedrag in het verkeer. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u door rood licht reed of omdat u een straat inreed waar u niet in mocht rijden. De politieagent stopt u met een stopteken en vraagt u vervolgens om een legitimatiebewijs, zoals een paspoort of rijbewijs, te tonen. Ook kunt u reageren op de overtreding waar de agent u op aanspreekt. Een agent houdt u staande om u als bestuurder een boete op te kunnen leggen. Zonder het zien van uw legitimatiebewijs kan de agent de boete namelijk alleen opleggen aan de kentekenhouder van het voertuig.

Het verschil tussen een staandehouding en een aanhouding

Een staandehouding dient niet met de bekendere aanhouding verward te worden. Een aanhouding betekent over het algemeen dat u mee moet naar het politiebureau, omdat de politie duidelijke aanwijzingen heeft dat u een ernstigere overtreding heeft begaan. Hierbij kunt u denken aan een vechtpartij waarbij iemand gewond is geraakt of stelen in een winkel. Een staandehouding betekent enkel dat de politie u staande houdt en u hoeft niet mee naar het bureau. U hoeft enkel uw legitimatiebewijs te laten zien.

Is een staandehouding verplicht?

Ja, de politieagent is in principe verplicht om u staande te houden wanneer hij of zij een boete wil uitdelen. Echter, er zijn uitzonderingen op deze regel. Het is voor een agent namelijk niet altijd mogelijk om u staande te houden en wanneer er geen reële mogelijkheid bestaat om dit te doen, mag de agent een boete aan de kentekenhouder van de auto opleggen. De agent is verplicht om te verklaren waarom u niet bent staande gehouden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u tijdens een radarcontrole veel te hard reed. Een agent kan u dan onmogelijk staande houden.

Controle met digitale hulpmiddelen

Snelheidsboetes worden uitgedeeld op basis van controles met digitale hulpmiddelen, zoals een flitspaal of een radarcontrole. Bij een boete op basis van een flitsfoto is het niet mogelijk om u staande te houden, omdat er geen agent aanwezig is. Voor een radarcontrole geldt hetzelfde.

Lasercontrole

Wanneer er een snelheidsmeting met een laser wordt gedaan, hoort u wel staande gehouden te worden. Er vindt dan namelijk geen registratie met een foto of video plaats en dus hoort de agent in kwestie u staande te houden. Wanneer dit niet gebeurt, hoort de agent hier een goede reden voor te hebben die in het proces-verbaal beschreven moet worden.

Parkeerboetes

In de meeste gevallen kan een agent of parkeercontroleur u niet staande houden bij het uitdelen van een parkeerboete. Dit kan een boete zijn omdat u op een gehandicaptenparkeerplaats staat zonder gehandicaptenparkeerkaart of omdat u geparkeerd staat langs een weg waar dit niet is toegestaan. In veel gevallen bent u niet aanwezig bij de auto en dus heeft de agent geen mogelijkheid om u staande te houden.

Agent heeft geen middelen om u staande te houden

Agenten zijn niet altijd in de gelegenheid om u staande te houden, bijvoorbeeld omdat ze in privétijd onderweg zijn en geen middelen hebben om het stopteken mee te signaleren. Hetzelfde geldt voor een agent die op de fiets of te voet onderweg is. Wanneer u in de auto rijdt, kan de agent niet makkelijk achter u aan gaan en dus is hij of zij niet in staat om u staande te houden.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete zonder staandehouding?

Bezwaar maken tegen een verkeersboete zonder staandehouding is mogelijk en er zijn situaties waarin de boete nietig verklaard wordt, omdat u niet staande bent gehouden. Bij telefoongebruik in de auto hoort een agent u bijvoorbeeld altijd staande te houden. Ook wanneer u tegelijkertijd stil stond, had de agent de mogelijkheid om u staande te houden. Heeft hij of zij dat niet gedaan? Dan kunt u bezwaar maken tegen de opgelegde boete. Wanneer een agent niet duidelijk in het proces-verbaal heeft gemotiveerd waarom u niet bent staande gehouden, kan dat ook een reden zijn om bezwaar te maken.

Upload uw boete zonder staandehouding en wij maken gratis bezwaar

U kunt bij Onterechte Boete terecht voor gratis hulp bij het maken van bezwaar tegen een onterechte boete. U hoeft enkel een scan of foto van de boete zonder staandehouding te uploaden en hier een paar korte vragen over te beantwoorden. Vervolgens gaan wij aan de slag voor u. We stellen het bezwaarschrift op en voegen de nodige documenten toe die dit ondersteunen. We bieden onze service gratis aan en u hoeft nooit te betalen voor onze hulp.

Bekijk onze uitlegvideo:

Waarom deze service gratis is

Waarom bieden we deze service gratis aan? Dat is een vraag die we veel horen. Mensen vragen zich dan af of er een addertje onder het gras zit. We kunnen de service gratis aanbieden, omdat we van de overheid een proceskostenvergoeding ontvangen bij een gewonnen zaak.

Gratis onterechte boete indienen.