Boete voor fout parkeren onterecht? Wij maken gratis bezwaar

Een parkeerboete voor fout parkeren is in sommige gevallen terecht, omdat u op een plek stond waar dit niet is toegestaan, maar kan ook onterecht zijn. Er zijn verschillende redenen voor een onterechte boete voor verkeerd parkeren en hier kunt u bezwaar tegen maken. Bij Onterechte Boete maken we bezwaar voor u en dit doen we volledig gratis. U bespaart tijd en bij een gewonnen zaak hoeft u de boete niet te betalen. Gratis onterechte parkeerboete indienen.

Onterechte boete voor parkeren ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Soorten parkeerboetes

Er zijn verschillende soorten parkeerboetes die u kunt ontvangen. Een boete van de gemeente krijgt u wanneer u niet of te weinig parkeergeld heeft betaald. Stond u verkeerd geparkeerd? Dan ontvangt u de boete van het CJIB. Omdat parkeergeld aan de gemeente wordt betaald, ontvangt u een boete voor te weinig parkeergeld ook van de gemeente. Andere boetes voor overtredingen ontvangt u zoals gewoonlijk van het CJIB.

Wanneer sta ik verkeerd geparkeerd?

Er zijn verschillende situaties waarin u fout geparkeerd kunt staan. Er zijn wegen met parkeervakken, waarbij u alleen in de parkeervakken zelf mag parkeren en niet erbuiten. U kunt ook verkeerd geparkeerd staan, omdat u op een gehandicaptenparkeerplaats staat, op een plek staat waar u de blauwe schijf moet gebruiken of omdat de parkeerplek alleen voor taxi’s is. Op wegen met een verkeersbord verboden te parkeren mag u uiteraard niet parkeren en ook hier kunt u een boete voor fout parkeren ontvangen.

Bezwaar maken tegen een verkeerd parkeren boete

Heeft u een boete ontvangen voor verkeerd parkeren? Er zijn verschillende redenen waarom deze boete onterecht kan zijn en u vindt hieronder een overzicht van mogelijke redenen. U kunt bezwaar maken tegen de boete binnen de termijn die op de boete staat aangegeven. U ondersteunt uw bezwaarschrift met bewijs om aan te tonen dat de boete onterecht is.

Ik was aan het laden en lossen

In de meeste straten is het toegestaan om korte tijd stil te staan om goederen te laden en lossen. Laden en lossen betekent dat u alleen stilstaat om goederen uit de auto of in de auto te laden. U mag dus niet langere tijd parkeren, terwijl u niet bij de auto in de buurt bent. Was u continu aan het laden en lossen? Dan maakt u bezwaar tegen de boete voor verkeerd parkeren. U stond namelijk niet geparkeerd, u stond enkel kort stil.

Ik stond in de berm

Parkeren in de berm is over het algemeen toegestaan. Mag u op een bepaalde weg enkel in parkeervakken staan? Dan mag u niet op andere plekken op de weg parkeren, maar wel in de berm. De berm is namelijk uitgezonderd van deze regel. U hoort dan ook geen boete te ontvangen voor parkeren in de berm en kunt hier bezwaar tegen maken.

Ik heb niet op de locatie geparkeerd

Een boete wordt opgelegd aan een kenteken en daarbij kan een fout gemaakt worden. Er controleur kan het verkeerde kenteken invoeren, waardoor het lijkt alsof u verkeerd geparkeerd stond terwijl u helemaal niet op de locatie aanwezig was. Kunt u bewijzen dat uw auto op het moment van de boete op een andere locatie was? Dan heeft u een goede reden om bezwaar te maken tegen de ontvangen boete.

Ik stond in het parkeervak

Een boete voor verkeerd parkeren hoort u uiteraard alleen te ontvangen wanneer u verkeerd geparkeerd staat. Stond u in een parkeervak? Dan hoort u eigenlijk geen boete te ontvangen, omdat dit toegestaan is. Uitzonderingen hierop zijn parkeervakken die speciaal voor gehandicapten zijn of die toegewezen zijn aan een bepaald kenteken. In zo’n geval is een boete voor fout parkeren wel terecht.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken tegen de verkeerd parkeren boete?

Bezwaar maken tegen een verkeerd parkeren boete doet u binnen de daarvoor gestelde termijn van zes weken. Op de boete staat aangegeven voor welke datum u bezwaar moet maken. Bent u te laten? Dan wordt uw bezwaarschrift in de meeste gevallen niet in behandeling genomen. Controleer goed of u het boetebedrag al moet betalen of niet. In sommige gevallen moet u het bedrag betalen en krijgt u dit terug bij een geldig bezwaar en in sommige gevallen hoeft u pas na de afhandeling van de bezwaarprocedure te betalen. Bent u het niet eens met de uitspraak? Dan gaat u in beroep bij de kantonrecht.

Wij maken gratis bezwaar voor u tegen de boete voor fout parkeren

Een onterechte boete is vervelend en daarom maken we gratis bezwaar tegen uw boete voor fout parkeren. U kunt uw boete eenvoudig uploaden op onze website in de vorm van een scan of foto. Vervolgens beantwoordt u een paar vragen over de ontvangen boete. Wij maken een bezwaarschrift, voegen het benodigde bewijs toe en sturen het op tijd op. U bespaart een hoop tijd door gebruik te maken van onze service die 100% gratis is.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

De service van Onterechte Boete is gratis en er zitten geen addertjes onder het gras. Tenzij u ons onjuiste informatie verschaft. Bij een gewonnen zaak ontvangen we een proceskostenvergoeding van de overheid en dit is hoe we deze dienst gratis aan u kunnen aanbieden.

Gratis onterechte boete indienen.