Boete verboden in te rijden onterecht?

Heeft u een boete verboden in te rijden ontvangen? U herkent deze boete aan de feitcode R559. Dit betekent dat u een bord gepasseerd bent waarop aangegeven stond dat u de weg niet in mocht rijden, maar u dit toch heeft gedaan. Het is vervelend om een boete te ontvangen, vooral als u denkt dat de boete niet terecht is. Bij Onterechte Boete helpen we u graag van de boete af. We maken gratis bezwaar tegen de ontvangen boete voor verboden in te rijden. Zo bespaart u een hoop tijd. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete voor verboden in te rijden ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat is een boete verboden in te rijden?

Een boete verboden in te rijden betekent dat u bijvoorbeeld langs het verkeersbord C12/20 bent gereden. Dit is een rond verkeersbord met een rode rand en een wit middenstuk. In dit middenstuk is een auto en een motorfiets afgebeeld. Dit betekent dat het niet is toegestaan voor auto’s of motorfietsen om de weg in te rijden. U kunt ook langs een vergelijkbaar verkeersbord gereden zijn met in het midden alleen een auto en geen motorfiets. Deze borden worden geplaatst om autovrije zones te creëren en als u toch de weg inrijdt, kunt u een boete verboden in te rijden ontvangen.

Hoe herken ik de boete verboden in te rijden?

De boete verboden in te rijden is het herkennen aan de feitcode die op de boete staat. De feitcode R559 of R550a betekent dat u een weg bent ingereden die verboden in te rijden is. Op uw boete staat de feitcode duidelijk aangegeven en zo kunt u checken waar de ontvangen boete voor is. Het verschil is dat er bij feitcode R550a een bord stond dat geldt voor alle motorvoertuigen en bij feitcode R559 geldt het bord voor auto’s en motoren.

Wat kost een boete verboden in te rijden?

Een boete verboden in te rijden kost rond de honderd euro. Het kan zijn dat u niet alleen het boetebedrag moet betalen, maar dat hier ook administratiekosten bovenop komen. U ontvangt de boete verboden in te rijden van het CJIB. Daarbij ontvangt u een acceptgiro waarmee u de boete kunt voldoen.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete verboden in te rijden?

Er zijn verschillende redenen om bezwaar te maken tegen de boete verboden in te rijden. Bij Onterechte Boete helpen we u daar graag bij en nemen we u het werk uit handen. De volgende situaties kunnen reden voor een bezwaarschrift zijn.

Ik ben niet langs het bord gekomen

Een boete is uiteraard onterecht als u niet langs het verkeersbord bent gereden waarop aangegeven staat dat u de weg niet in mag rijden. U kunt in zo’n situatie niet weten dat dit verboden is en dus hoort u geen boete te ontvangen. Vermoedt u dat het bord niet langs de weg stond waar u langs reed? Dit is controleerbaar en kan de basis van het bezwaarschrift vormen.

Ik heb een ontheffing

Met een ontheffing mag u soms een weg inrijden waar andere mensen niet in mogen rijden. U kunt alsnog een boete op kenteken ontvangen wanneer de agent niet op de hoogte was van uw ontheffing. U kunt eenvoudig een bewijs van de ontheffing toevoegen aan het bezwaarschrift om zo aan te tonen dat de boete onterecht is.

Ik draaide direct om

Een boete verboden in te rijden kunt u krijgen zodra u de straat inrijdt. In sommige gevallen beseft u te laat dat dit verboden is, maar draait u direct om als u dit merkt. U bent de overtreding dan wel begaan, maar uw goede handelen daarna kan ervoor zorgen dat uw boete eventueel verlaagd wordt.

Bestemmingsverkeer

Bestemmingsverkeer is verkeer dat op een bepaalde weg moet zijn, bijvoorbeeld om iets af te leveren bij een huis of om ergens op bezoek te gaan. U heeft in zo’n geval geen andere mogelijkheid om op uw bestemming te raken. Deze regel geldt wanneer er onder de geslotenverklaring een uitzondering voor bestemmingsverkeer geplaatst is.

Er was een onderbord

Er zijn verschillende soorten onderborden mogelijk bij een geslotenverklaring. Het onderbord kan bijvoorbeeld aangeven dat er een uitzondering voor fietsers geldt of dat het inrijden van de weg alleen verboden is tussen bepaalde tijden. U kunt bezwaar maken tegen de ontvangen boete wanneer u voldeed aan het onderbord en bijvoorbeeld in de uitgezonderde tijd de weg inreed.

Upload uw boete verboden in te rijden en wij maken gratis bezwaar

Bij Onterechte Boete kunnen we bezwaar voor u maken tegen de boete verboden in te rijden. Dit doen we volledig gratis, waardoor u een hoop tijd bespaart. Op onze website uploadt u een foto of scan van de ontvangen boete en beantwoordt u een paar vragen. Vervolgens gaan we aan de slag met het beroepsschrift en verzamelen we indien mogelijk de bewijsstukken om bij te voegen. Ook gaan we naar zittingen voor u als die plaatsvinden.

Bekijk onze uitlegvideo:

Waarom deze service gratis is

Onze service bieden we volledig gratis aan, zonder addertjes onder het gras. Dit kunnen we doen omdat we bij iedere gewonnen zaak een proceskostenvergoeding ontvangen. Deze vergoeding van de overheid is voor de geleverde rechtsbijstand.

Gratis onterechte boete indienen.