Boete telefoon auto onterecht? Wij maken bezwaar voor u

Tijdens het autorijden is het niet toegestaan om een telefoon te gebruiken of vast te houden en u kunt hier dan ook een boete voor ontvangen. Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt is bellen en rijden met de telefoon in uw hand, maar ook het vasthouden van uw mobiele telefoon in de auto voor andere activiteiten als bijvoorbeeld appen is niet toegestaan.

Wat is de boete voor telefoon in auto?

Voor personen die met een telefoon in de hand achter het stuur rijden in de auto bedraagt de boete € 380 exclusief € 9 administratiekosten van het CJIB. Het totale bedrag van de boete bedraagt € 389.

Onterechte boete voor telefoongebruik in de auto ontvangen

Heeft u als bestuurder onterecht een boete ontvangen voor het vasthouden van uw telefoon in de auto? Laat uw boete aanvechten door de verkeersjuristen van onterechteboete.nl . Wanneer uw telefoonboete een fout van justitie is omdat u geen telefoon heeft vastgehouden maakt ons juridisch team van verkeersjuristen snel en kosteloos bezwaar en gaat in beroep tegen de boete. Upload uw telefoon vasthouden boete en beantwoord een aantal korte vragen. Wij doen vervolgens de rest! Gratis onterechte telefoon boete indienen

Boete voor telefoon auto onterecht?

Wij maken bezwaar voor u

Direct hulp bij onterechte telefoon boete

Statusupdates beroep

Gespecialiseerd in telefoon boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Boete voor bellen achter het stuur in de auto

Het is niet toegestaan om te bellen met uw mobiele telefoon in uw hand terwijl u aan het rijden bent (feitcode R545). Door uw telefoon met één hand vast te houden om te bellen, heeft u minder controle over de auto en bent u afgeleid. Hetzelfde geldt voor bellen met de telefoon tussen uw oor en schouder geklemd, dat is niet toegestaan. Wel bellen in de auto? Dat mag wanneer u handsfree belt, bijvoorbeeld door met spraakbediening iemand op te bellen. Ook in een stilstaande of geparkeerde auto is het toegestaan om te bellen, zowel handsfree als met de telefoon in uw hand.

Boete voor telefoon vasthouden in de auto

U kunt niet alleen een bekeuring krijgen voor bellen in de auto, maar ook voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat. Hier vallen mobiele telefoons, tablets en andere mediaspelers onder. Wanneer u betrapt wordt met uw telefoon in uw hand, kunt u hier een boete voor krijgen. Een agent kan u aanhouden en een boete uitdelen, maar kan ook een boete op kenteken geven als er geen mogelijkheid is om u staande te houden.

Boete appen in de auto

In Nederland is het volgens de verkeerswetgeving verboden om tijdens het rijden een mobiel elektronisch apparaat, zoals een smartphone, vast te houden. Dit betekent dat je geen telefoon mag vasthouden om te appen, bellen, navigeren of welke activiteit dan ook terwijl je aan het rijden bent.

Wat valt er onder een mobiel elektronisch apparaat bij boete telefoon auto?

Het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (rvv 1990), artikel 61a: “Het is degene die een voertuig bestuurt verboden tijdens het rijden een mobiel elektronisch apparaat dat gebruikt kan worden voor communicatie of informatieverwerking vast te houden. Onder een mobiel elektronisch apparaat wordt in elk geval verstaan een mobiele telefoon, een tabletcomputer of een mediaspeler. ”

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een boete voor telefoon vasthouden?

Hoewel het in principe niet is toegestaan om uw mobiele telefoon in de auto vast te houden, zijn er een aantal uitzonderingen en situaties waarin de ontvangen boete onterecht is. In het geval van een onterechte boete kunnen wij hier bezwaar tegen maken. Een bekeuring voor telefoongebruik in de auto kan een behoorlijke som geld kosten en dus vechten wij dit aan wanneer u geen telefoon heeft vastgehouden en uw boete dus een fout van justitie is.

Mijn telefoon zat in de telefoonhouder

Het is toegestaan om uw telefoon aan te raken wanneer deze in een telefoonhouder zit tenzij u gevaarlijk rijgedrag vertoond. Zo kunt u bijvoorbeeld uw navigatie bedienen terwijl u onderweg bent. U kunt een inkomend gesprek opnemen met een druk op de knop. Maar u kunt wel een boete ontvangen als u gevaarlijk rijgedrag vertoond tijdens het bedienen van een mobiel elektronisch apparaat.

Ik ben niet staande gehouden door de agent

Heeft u een boete ontvangen maar bent u niet staande gehouden? De politieagent is verplicht om u, indien mogelijk, staande te houden en aan te spreken op de overtreding. Echter, er zijn uitzonderingen op deze regel. Het is voor een politie namelijk niet altijd mogelijk om u staande te houden en wanneer er geen reële mogelijkheid bestaat om dit te doen, mag de agent een bekeuring aan de kentekenhouder van de auto opleggen. De agent is dan wel verplicht om te verklaren waarom u niet bent staande gehouden.

Ik hield geen mobiel elektronisch apparaat vast

In sommige gevallen is er verwarring over wat u vasthield tijdens het rijden. Voor een politieagent kan het lijken alsof u een mobiele telefoon vast had, terwijl dat in werkelijkheid een ander voorwerp was. In zo’n geval kunnen wij bezwaar maken tegen de opgelegde boete, omdat u niet daadwerkelijk een mobiel apparaat vasthield.

Mijn auto stond stil

Volgens de wet mag u geen telefoon gebruiken of vasthouden tijdens het rijden, maar wel wanneer u stil staat. Kreeg u de boete terwijl u stilstond? Dat is onterecht en hiervoor mag geen boete uitgedeeld worden. Hierbij kunt u denken aan wachten voor een dichte brug of stilstaan in de file. Bij uw bezwaar dient u te bewijzen dat u stilstond tijdens het vasthouden van de telefoon.

Nee, een telefoon op uw schoot houden is niet strafbaar. Het op schoot hebben van een mobiele telefoon in de auto wordt niet gezien als vasthouden.

Boete ontvangen? Gratis bezwaar tegen de telefoon boete

Bezwaar maken tegen een telefoon boete is uiterst simpel wanneer u Onterechte Boete inschakelt. Wij hebben jarenlange ervaring met het aanvechten van telefoonboetes bij de officier van justitie. U hoeft alleen een foto van de bekeuring te uploaden op onze website en een paar korte vragen te beantwoorden. Vervolgens gaan wij aan de slag: we stellen stukken op, dienen het beroepschrift in en gaan eventueel naar rechter voor u. U kunt kosteloos gebruik maken van deze service als de overheid een fout heeft gemaakt met uw boete en zo bespaart u eventueel honderden euro’s op een onterechte boete voor het vasthouden van een telefoon.

Waarom is Onterechteboete.nl kosteloos?

Wij kunnen u kosteloos helpen wanneer justitie een fout heeft gemaakt met uw boete als u geen mobiel elektronisch apparaat heeft vastgehouden. Indien uw boete onterecht is door een fout van justitie ontvangen wij een proceskostenvergoeding van de overheid om u te kunnen helpen. Bij een verloren zaak ontvangen we geen vergoeding, maar blijft de service gratis tenzij u ons onjuiste informatie verstrekt.

Gratis onterechte telefoon boete indienen.