Boete voor telefoon auto onterecht? Wij maken gratis bezwaar voor u!

Tijdens het autorijden is het niet toegestaan om een telefoon te gebruiken of vast te houden en u kunt dan ook een boete voor telefoongebruik in de auto krijgen. Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt is bellen met de telefoon in uw hand, maar ook het vasthouden van uw telefoon voor andere activiteiten is niet toegestaan. Voor autobestuurders die met een telefoon in de hand rijden is de boete € 350,- exclusief 9 euro administratiekosten van het CJIB. Heeft u een boete gekregen voor telefoongebruik in de auto en bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u bezwaar maken tegen de boete. In sommige gevallen heeft het zin om bezwaar te maken en bij Onterechte Boete doen we dit gratis voor u.

Onterechte boete voor telefoon vasthouden ontvangen?

Wij maken kosteloos bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Boete voor bellen in de auto

Het is niet toegestaan om te bellen met uw mobiele telefoon in uw hand terwijl u aan het rijden bent (feitcode R545). Door uw telefoon met één hand vast te houden om te bellen, heeft u minder controle over de auto en bent u afgeleid. Hetzelfde geldt voor bellen met de telefoon tussen uw oor en schouder geklemd, dat is niet toegestaan. Wel bellen in de auto? Dat mag wanneer u handsfree belt, bijvoorbeeld door met spraakbediening iemand op te bellen. Ook in een stilstaande of geparkeerde auto is het toegestaan om te bellen, zowel handsfree als met de telefoon in uw hand. Zie ook appen tijdens het rijden.

Boete voor telefoon vasthouden in de auto

U kunt niet alleen een boete krijgen voor bellen in de auto, maar ook voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat. Hier vallen mobiele telefoons, tablets en andere mediaspelers onder. Wanneer u betrapt wordt met uw telefoon in uw hand, kunt u hier een boete voor krijgen. Een agent kan u aanhouden en een boete uitdelen, maar kan ook een boete op kenteken geven als er geen mogelijkheid is om u staande te houden.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete voor telefoon vasthouden?

Hoewel het in principe niet is toegestaan om uw mobiele telefoon in de auto vast te houden, zijn er een aantal uitzonderingen en situaties waarin de ontvangen boete onterecht is. In het geval van een onterechte boete kunt u hier bezwaar tegen maken. Een boete voor telefoongebruik in de auto kan een behoorlijke som geld kosten en dus vecht u dit aan wanneer de boete onterecht is.

Mijn telefoon zat in de telefoonhouder

Het is toegestaan om uw telefoon aan te raken wanneer deze in een telefoonhouder zit. Zo kunt u bijvoorbeeld uw navigatie bedienen terwijl u onderweg bent. U kunt een inkomend gesprek opnemen met een druk op de knop terwijl de telefoon in de houder zit en hier hoort u geen boete voor te krijgen.

Ik ben niet staande gehouden door de agent

Heeft u een boete ontvangen maar bent u niet staande gehouden? Dat is een goed argument tegen de boete. De politieagent is namelijk verplicht om u, indien mogelijk, staande te houden en aan te spreken op de overtreding. Echter, er zijn uitzonderingen op deze regel. Het is voor een agent namelijk niet altijd mogelijk om u staande te houden en wanneer er geen reële mogelijkheid bestaat om dit te doen, mag de agent een boete aan de kentekenhouder van de auto opleggen. De agent is dan wel verplicht om te verklaren waarom u niet bent staande gehouden.

Ik hield geen mobiel apparaat vast

In sommige gevallen is er verwarring over wat u vasthield tijdens het rijden. Voor een politieagent of slimme camera kan het lijken alsof u een mobiele telefoon vasthad, terwijl dat in werkelijkheid een ander voorwerp was. In zo’n geval kunt u bezwaar maken tegen de opgelegde boete, omdat u niet daadwerkelijk een mobiel apparaat vasthield.

Mijn auto stond stil

Volgens de wet mag u geen telefoon gebruiken of vasthouden tijdens het rijden, maar wel wanneer u stil staat. Kreeg u de boete terwijl u stilstond? Dat is onterecht en hiervoor mag geen boete uitgedeeld worden. Hierbij kunt u denken aan wachten voor een dichte brug of stilstaan in de file. Bij uw bezwaar dient u te bewijzen dat u stilstond tijdens het vasthouden van de telefoon.

Wij maken gratis bezwaar tegen de boete voor u

Bezwaar maken tegen een telefoon boete is uiterst simpel wanneer u Onterechte Boete inschakelt. U hoeft alleen een foto van de boete te uploaden op onze website en een paar korte vragen te beantwoorden. Vervolgens gaan wij aan de slag: we stellen stukken op, dienen het beroepschrift in en gaan eventueel naar zittingen voor u. U kunt kosteloos gebruik maken van deze service als de overheid een fout heeft gemaakt met uw boete en zo bespaart u eventueel honderden euro’s op een onterechte boete voor het vasthouden van een telefoon.

Waarom is Onterechteboete.nl kosteloos?

Wij kunnen u kosteloos helpen wanneer justitie een fout heeft gemaakt met uw boete voor het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat. Indien uw boete onterecht is door een fout van justitie ontvangen wij een proceskostenvergoeding van de overheid om u te kunnen helpen. Bij een verloren zaak ontvangen we geen vergoeding, maar blijft de service gratis tenzij u ons onjuiste informatie verstrekt.

Gratis onterechte telefoon boete indienen.