Gratis wezwaar maken tegen een boete voor te hard rijden

Iedereen rijdt wel eens per ongeluk te hard, bijvoorbeeld omdat u een verkeersbord met daarop de maximumsnelheid over het hoofd hebt gezien of omdat u onbewust iets harder bent gaan rijden op de snelweg. In zo’n geval kunt een boete krijgen voor te hard rijden. Hoe meer u over de maximumsnelheid zit, hoe hoger de boete wordt. Bij te hard rijden maakt het voor de boete ook uit of u binnen of buiten de bebouwde kom reed. Bent u het niet eens met de boete die u heeft ontvangen voor te hard rijden? Dan schakelt u de hulp van Onterechte Boete in en vechten wij de boete gratis voor u aan.

Onterechte boete te hard rijden ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Soorten snelheidsboetes

De meeste snelheidsboetes worden op administratiefrechtelijke wijze afgehandeld. Dit betekent dat u een boete ontvangt en een bepaald bedrag moet betalen voor te hard rijden. Deze boete krijgt u van het CJIB bij overtredingen van maximaal 30 km/u te hard rijden. Reed u meer dan 30 km/u te hard? Dan volgt er een strafbeschikking, waarbij de officier van justitie een straf op kan leggen. In de meeste gevallen is dit een boete, maar het kan bij een extreme overtreding ook gaan om het tijdelijk inleveren van uw rijbewijs. De ontvangen strafbeschikking wordt gedocumenteerd en dus krijgt u een strafblad.

Snelheidsboete door een agent of flitspaal

Er zijn twee manieren waarop u een snelheidsboete kunt krijgen. De meest voorkomende manier is geflitst worden door een flitspaal. Op verschillende wegen staan flitspalen die u op de foto zetten wanneer u te hard rijdt. Een boete voor te hard rijden kan ook opgelegd worden door de politie. Een politieagent hoort u in zo’n geval staande te houden wanneer dit mogelijk is. Een agent die gebruik maakt van een statisch digitaal hulpmiddel, zoals een radarcontrole, kan u niet staande houden en mag dus een boete opleggen aan de kentekenhouder van het voertuig. Is de boete opgelegd naar aanleiding van een flitsfoto? Dan staat dit op de boete vermeld.

Wat kost een boete voor te hard rijden?

Voor snelheidsovertredingen van maximaal 30 km/u zijn er vaste boetebedragen vastgesteld. Bij 5 km/u of 10 km/u te hard rijden, blijft het boetebedrag onder de honderd euro. Bij 15 km/u of 20 km/u zit u onder de tweehonderd euro en bij 25 km/u of 30 km/u is dit tussen de tweehonderd en driehonderdvijftig euro. Het boetebedrag verschilt binnen en buiten de bebouwde kom, waarbij een boete voor te hard rijden in de bebouwde kom duurder is.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een boete voor te hard rijden?

Bent u het niet eens met uw boete voor te hard rijden? Dan kunt u bezwaar maken tegen de te hard rijden boete die u heeft ontvangen. Bij Onterechte Boete helpen we u hier graag en gratis bij. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom een boete voor te hard rijden onterecht kan zijn en waardoor u de boete hoogstwaarschijnlijk niet hoeft te betalen.

De meting is onbetrouwbaar

Om vast te stellen of u te hard rijdt, wordt er gebruik gemaakt van meetmiddelen. In sommige gevallen zijn deze meetmiddelen niet betrouwbaar en dus is de boete niet terecht. Een agent kan een boete uitdelen vanuit een privévoertuig, waarbij het niet duidelijk is of de meting voldoet aan de gestelde eisen. Ook kan er meer kromming in een weg zitten, waardoor het meetmiddel niet goed kan meten of kan het certificaat voor het meetmiddel verlopen zijn. Op de website van het CJIB kunt u controleren of er een geldig ijkrapport voor de flitspaal is. Bij een verlopen of niet beschikbaar rapport kunt u bezwaar maken tegen de boete.

De verkeersborden waren onduidelijk

U weet hoe hard u mag rijden op een weg door het type weg of door de verkeerborden die aanwezig zijn. Is uw boete voor te hard rijden opgelegd naar aanleiding van en verkeersbord waarop een maximumsnelheid aangegeven stond? Dan moet aangetoond kunnen worden dat het bord echt langs de weg stond, zodat u hiervan op de hoogte kon zijn. Ook afgeplakte of niet goed zichtbare borden kunnen een reden zijn om een boete ongeldig te verklaren.

De flitsfoto voldoet niet aan eisen

Een flitsfoto moet aan bepaalde eisen voldoen en zo niet, mag u geen boete opgelegd worden naar aanleiding van de flitsfoto. Uw kenteken moet duidelijk leesbaar zijn op de foto en het moet duidelijk zijn op welke rijbaan u onderweg was. Bij twijfel over het kenteken of de rijbaan, kunt u bezwaar maken tegen de boete voor te hard rijden.

Er waren wegwerkzaamheden

Bij wegwerkzaamheden gelden vaak andere regels en is de maximumsnelheid lager. Zo mag u bij wegwerkzaamheden op de snelweg vaak maar 90 km/u of 70 km/u rijden. Het is belangrijk dat deze borden duidelijk geplaatst zijn, omdat u anders niet had kunnen weten dat de maximumsnelheid verlaagd was. Bezwaar maken tegen een te hard rijden boete is mogelijk bij slecht geplaatste borden of wanneer er helemaal geen wegwerkzaamheden waren.

Upload uw boete voor te hard rijden en wij maken gratis bezwaar

Bij Onterechte Boete helpen we u gratis om bezwaar te maken tegen een verkeersboete. Hiervoor hoeft u enkel een scan of foto van uw boete te uploaden op onze website en een paar vragen over de boete te beantwoorden. Daarna gaan wij aan de slag. We verzamelen documenten, stellen het bezwaarschrift op en gaan eventueel naar zittingen toe voor u. Deze service is 100% gratis en maakt het mogelijk dat u met weinig moeite van een boete af kunt komen.

Waarom deze service gratis is

Wij kunnen onze service gratis aanbieden, omdat we een vergoeding van de overheid ontvangen voor de geleverde rechtsbijstand bij een gewonnen zaak. Voor iedere gewonnen zaak ontvangen we een zogenaamde proceskostenvergoeding en bij een verloren zaak ontvangen we niets. Bij een gewonnen zaak bent u van uw boete af en bij een verloren zaak moet u enkel de boete voor te hard rijden voldoen.