Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een boete voor niet betaald parkeren?

In de meeste gemeenten is er sprake van betaald parkeren in bepaalde gebieden. Wanneer u uw auto hier wilt parkeren, dient u parkeergeld te betalen bij de parkeerautomaat. Doet u dit niet, kunt u een boete voor niet betaald parkeren (naheffingsaanslag parkeerbelasting) ontvangen van de gemeente. Deze boete kan terecht zijn, maar er zijn ook allerlei situaties waarin deze boete onterecht is. is dit uw situatie? Indien de gemeente een fout gemaakt met uw parkeerboete helpen wij u hier kosteloos bij. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete voor betaald parkeren ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat is een naheffingsaanslag parkeerbelasting?

Een boete niet betaald parkeren komt in de vorm van een naheffingsaanslag parkeerbelasting. Dit is een andere benaming voor de bekende parkeerbon. U ontvangt een parkeerbon bij het te weinig of geen parkeergeld betalen in een gemeente. U ontvangt de boete altijd per post en in sommige gevallen ziet u het al onder de ruitenwisser bij terugkomst bij de auto. Op de naheffingsaanslag ziet u verschillende bedragen staan. U moet het niet of te weinig betaalde parkeergeld alsnog betalen en daarbovenop een boetebedrag en eventueel administratiekosten aan de gemeente. De boete is in de meeste gemeenten tussen zestig en zeventig euro.

Boete niet betaald parkeren: wanneer kan ik bezwaar maken?

Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen een boete niet betaald parkeren. Onderstaande situaties kunnen reden zijn om een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente in kwestie. Bij Onterechte Boete helpen we u graag bij uw bezwaarschrift en dit doen we volledig gratis.

Ik had niet voldoende tijd om te betalen

Een boete voor niet betaald parkeren is niet terecht wanneer u onvoldoende tijd had om parkeergeld te betalen. U was bijvoorbeeld al op weg naar de parkeerautomaat of u zat nog in uw net geparkeerde auto toen u de boete ontving. Dit gebeurt regelmatig als er scanauto’s worden ingezet, omdat deze auto’s niet kunnen inschatten hoe lang uw auto al geparkeerd staat. Ze delen een boete uit aan ieder kenteken waarvoor nog geen parkeergeld betaald is. Bezwaar maken is eenvoudig, omdat u kunt aantonen dat u vlak na het ontvangen van de boete parkeergeld heeft betaald.

Ik was niet in de gemeente

Een scanauto kan het kenteken van een auto verkeerd lezen, waardoor u een boete ontvangt uit een gemeente waar u niet geweest bent. Ook een controleur kan een fout maken bij het uitdelen van de boete. Kunt u aantonen dat u op het moment van de boete niet in de gemeente in kwestie was? Dan maakt u bezwaar tegen de ontvangen boete niet betaald parkeren.

Ik heb een vergunning of ontheffing

Met een vergunning of ontheffing mag u in sommige gemeenten of gebieden parkeren zonder parkeergeld te betalen. Bij een papieren vergunning is dit niet zichtbaar voor een scanauto, waardoor de auto alsnog een boete uit zal delen. U maakt eenvoudig bezwaar tegen een boete niet betaald parkeren en bewijst dat deze onterecht is door uw vergunning of ontheffing bij te voegen.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken tegen de boete niet betaald parkeren?

Tegen een boete niet betaald parkeren maakt u binnen zes weken na de dagtekening op de boete bezwaar. Dit staat duidelijk op de boete aangegeven en vaak leest u ook de uiterlijke datum om een bezwaarschrift in te dienen. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, zodat uw bezwaarschrift in behandeling genomen wordt. Let erop of u de boete niet betaald parkeren al wel of niet moet betalen als u bezwaar maakt. Dit verschilt per gemeente.

Hoe maak ik bezwaar tegen de boete niet betaald parkeren?

Iedere gemeente heeft eigen mogelijkheden wat betreft bezwaar maken tegen een boete niet betaald parkeren. In de ene gemeente maakt u bijvoorbeeld digitaal bezwaar met behulp van uw DigiD en in een andere gemeente gaat dit via een online formulier. Schriftelijk bezwaar maken is altijd mogelijk en u vindt het adres waar u het bezwaarschrift heen moet sturen op uw boete of op de website van de gemeente. U vermeldt waarom u bezwaar maakt, voegt bewijs toe en zorgt ervoor dat alle benodigde gegevens vermeld zijn.

Wij maken gratis bezwaar voor u tegen de boete niet betaald parkeren

Zelf bezwaar maken tegen een boete kost tijd en vergt uitzoekwerk. Heeft u daar geen zin in? Dan schakelt u Onterechte Boete in. We nemen u het werk gratis uit handen en zo bespaart u een hoop tijd. We stellen niet alleen het bezwaarschrift op, maar voegen ook bewijsstukken toe en gaan indien nodig naar zittingen bij de rechtbank toe. U hoeft hier nooit voor te betalen. Uploadt nu een foto of scan van uw boete op onze website.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Bij een gewonnen zaak ontvangen we een proceskostenvergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand aan u. Zo kunnen wij deze service kosteloos aan u aanbieden.

Gratis onterechte boete indienen.