Bezwaar maken tegen een boete voor geen gordel dragen

Heeft een boete ontvangen voor geen gordel dragen in de auto? Een geen gordel boete kan terecht zijn, wanneer u bijvoorbeeld over de snelweg reed zonder uw gordel te dragen. In de meeste gevallen is het verplicht om een autogordel te dragen terwijl u in de auto onderweg bent, maar er zijn ook situaties waarin de autogordel niet verplicht is. Wanneer u van mening bent dat uw boete voor rijden zonder gordel onterecht is, maakt u hier bezwaar tegen. Bij Onterechte Boete helpen we u hier gratis bij, waardoor het bezwaar maken nauwelijks tijd en moeite kost voor u. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete voor geen gordel ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wanneer moet ik een gordel dragen?

Autogordels zijn riemen in de auto die u en andere inzittenden beschermen bij een ongeluk of het plotseling tot stilstand komen. Een autogordel kan voorkomen dat u bijvoorbeeld door de voorruit geslingerd wordt. Omdat een autogordel zo belangrijk is voor de rijveiligheid is het verplicht om deze te dragen en moet u deze altijd om hebben wanneer u rijdt. Een autogordel moet gedragen worden door iedereen die op een zitplaats in de auto zit. Het maximale aantal passagiers is gelijk aan het aantal gordels in de auto en een gordel mag niet gedeeld worden. Een gordel hoort door iedereen gedragen te worden en wanneer u dit niet doet, loopt u het risico om een geen gordel boete te ontvangen.

Wie moet een autogordel dragen?

In principe geldt dat iedere inzittende in de auto een gordel moet dragen. Afhankelijk van de leeftijd of andere factoren, kunnen er specifieke regels van toepassing zijn rondom het gordelgebruik. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, zodat u geen boete voor rijden zonder gordel ontvangt.

Autogordels bij kinderen

Voor kinderen geldt dat ze in een kinderautostoeltje moeten zitten bij een lengte kleiner dan 1,35 meter. Dit moet een goedgekeurd kinderzitje zijn en mag zowel voorin als achterin de auto geplaatst worden. Een baby mag alleen voorin de auto worden geplaatst in het zitje als de airbag is uitgeschakeld. Kinderen die groter dan 1,35 meter zijn hoeven niet langer in een kinderzitje te zitten en moeten een gordel dragen.

Autogordels bij volwassenen

Volwassenen moeten een autogordel dragen wanneer ze voorin of achterin de auto zitten. Zit er een volwassene kleiner dan 1,35 meter in de auto? Hij of zij hoeft geen kinderzitje te gebruiken. Deze regel geldt alleen voor personen die jonger dan 18 jaar zijn.

Autogordels bij gehandicapten

Gehandicapten en rolstoelgebruikers horen een autogordel te gebruiken wanneer ze in de auto zitten. De bestuurder is ervoor verantwoordelijk dat de gehandicapte of rolstoelgebruiker de gordel om heeft. Heeft de gehandicapte een afwijkende lig- of zithouding? Dan mag er een gordel gebruikt worden die vast zit aan het systeem waarmee de rolstoel aan de vloer bevestigd is.

Boete voor geen gordel dragen: hoe maak ik bezwaar?

Er zijn verschillende redenen waarom uw geen gordel boete onterecht kan zijn. In zo’n geval maakt u bezwaar tegen de ontvangen boete. Onterechte Boete neemt u het werk gratis uit handen en u kunt contact met ons opnemen wanneer u wilt dat we de boete voor u aanvechten.

Niet staande gehouden door politieagent

Heeft u een boete ontvangen voor rijden zonder gordel, maar bent u niet staande gehouden door een agent? Dan kunt u bezwaar maken tegen de boete. Een agent is namelijk verplicht om u staande te houden bij het uitdelen van de boete. Een uitzondering op deze regel is dat de agent u niet staande kon houden, bijvoorbeeld omdat u in de auto reed en de agent op de fiets onderweg was. De agent hoort dit duidelijk te vermelden in het proces-verbaal en als dit niet gebeurt, is er een grote kans dat de boete onterecht verklaard wordt.

Stilstaan met de auto

Het dragen van een gordel is verplicht wanneer u aan het rijden bent, maar niet wanneer u stil staat. Dan mag u de gordel af doen en hoort u hier geen boete voor te krijgen. Heeft u wel een boete ontvangen terwijl u stilstond? Dan maakt u bezwaar tegen deze boete, omdat de boete niet terecht is.

De autogordel onjuist dragen

Bij het uitdelen van een boete wordt er onderscheid gemaakt tussen een boete voor het fout dragen van de gordel en een boete voor het helemaal niet dragen van de gordel. Had u de gordel wel om, maar niet op de juiste manier? Dan hoort u een boete te krijgen voor het niet juist dragen van de gordel. Deze boete is lager en u maakt bezwaar wanneer u de verkeerde boete krijgt.

Gratis hulp bij het bezwaar maken tegen een geen gordel boete

U kunt zelf bezwaar maken tegen een geen gordel boete binnen de daarvoor bepaalde termijn, maar u kunt deze klus ook overdragen aan Onterechte Boete. We vechten uw boete voor het geen gordel dragen gratis voor u aan. We verzamelen de benodigde informatie, stellen het bezwaarschrift op en gaan, indien nodig, naar de zittingen toe voor u. Het enige wat u zelf moet doen is een foto of scan van uw boete uploaden op onze website en een paar korte vragen beantwoorden. Zo zorgt u ervoor dat uw boete voor rijden zonder gordel snel en gratis aangevochten wordt.

Bekijk onze uitlegvideo:

Waarom is de service gratis?

Een gratis service klinkt te mooi om waar te zijn en dus vraagt u zich af waar het addertje onder het gras zit. Onze service is inderdaad 100% gratis voor u, maar dat betekent niet dat we hier geen geld aan verdienen. Bij een gewonnen zaak krijgen we van de overheid een proceskostenvergoeding voor de geleverde rechtsbijstand en dit is hoe we aan onze dienst verdienen.

Gratis onterechte boete indienen.