Boete aanvechten – wij maken bezwaar voor u

Het overkomt bijna iedereen weleens: het ontvangen van een boete. Er valt een envelop met een boete op de deurmat, bijvoorbeeld voor te hard rijden, verkeerd parkeren of door rood licht rijden. Een boete kan een behoorlijke kostenpost zijn en zeker wanneer u het gevoel heeft dat de boete onterecht is, baalt u hiervan. U kunt besluiten om de boete aan te vechten. Met onderstaande tips kunt u zelf een boete aanvechten. Liever tijd besparen? Ons team van Onterechte Boete vecht uw boete voor u aan. Gratis onterechte boete aanvechten.

Onterechte boete ontvangen en deze aanvechten?

Wij maken bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Redenen voor verkeersboete aanvechten

Het gebeurt soms dat mensen een verkeersboete ontvangen die onterecht is. Wanneer dit u overkomt, is het logisch dat u het niet eens bent met de boete en dus ook niet wilt betalen. U reed bijvoorbeeld door een stoplicht dat op oranje stond, maar de boete beweert dat u door rood reed. Het kan ook gebeuren dat u een boete voor een snelheidsovertreding krijgt, terwijl u binnen het snelheidslimiet op de weg bleef. Wat u kunt doen wanneer u een onterechte verkeersboete ontvangt? U kunt hier bezwaar tegen maken. Zo kunt u eventueel onder de onterechte boete uitkomen en een hoop geld besparen.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een boete?

Om een onterechte boete aan te vechten, stelt u een bezwaarschrift op. In dit bezwaarschrift geeft u duidelijk aan waarom de boete volgens u onterecht is. De Officier van Justitie besluit over uw bezwaarschrift. Het kan zijn dat u de boete niet hoeft te betalen of slechts een kleinere som hoeft te betalen. Het kan ook gebeuren dat het bezwaarschrift nietig verklaard wordt en u de boete wel moet betalen. De onderstaande tips helpen u om bezwaar te maken tegen een verkeersboete.

Tip 1: maak bezwaar op de juiste manier

Er zijn verschillende soorten boetes die u kunt ontvangen en daar kunt u ook op verschillende manieren bezwaar tegen maken. De meest voorkomende boete is de verkeersboete, te herkennen aan een letter M in de rechterbovenhoek. Van het CJIB kunt u ook een transactievoorstel (letter T) of een strafbeschikking (letter O) ontvangen. Van de gemeente kunt u een naheffingsaanslag ontvangen en dat gaat eigenlijk altijd over het niet of te weinig parkeergeld betalen. Boetes kunnen altijd schriftelijk aangevochten worden en vaak ook online. Op iedere boete staat hoe u bezwaar kunt maken.

Tip 2: dien uw bezwaarschrift binnen zes weken in

Het is belangrijk dat u uw bezwaarschrift op tijd indient. Op de boete die u per post ontvangt staat een uiterlijke datum om bezwaar te maken. Dit is zes weken na de dagtekening. Wanneer u te laat bezwaar maakt, wordt dit niet bekeken en moet u de boete betalen. Zorg er dus voor dat u binnen zes weken uw bezwaar heeft ingediend en dat u de boete ondertussen nog niet betaalt.

Tip 3: zorg dat uw bezwaarschrift aan de wettelijke vereisten voldoet

Uw bezwaarschrift moet aan een aantal wettelijke vereisten voldoen om in behandeling genomen te worden. U moet uw naam en adres vermelden, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waar u bezwaar tegen maakt. U beschrijft natuurlijk ook waarom u bezwaar maakt. Maakt u bezwaar tegen een boete van het CJIB? Dan vermeldt u ook uw geboortedatum, geboorteplaats, geboortejaar, bankrekeningnummer en het nummer van de boete. Zorg dat alle informatie in uw bezwaarschrift staat, zodat dit in behandeling genomen wordt.

Tip 4: denk aan de bewijsstukken

Om een goed bezwaar te kunnen maken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle bewijsstukken. Daarom vraagt u in uw bezwaarschrift de bewijsstukken op. Hieruit blijkt wat de agent gezien heeft en dus ook op welke grond de boete is gegeven. U zorgt er niet alleen voor dat de bestaande bewijsstukken te zien zijn, maar u levert ook bewijsstukken aan die uw onschuld bewijzen. Bij een boete kan het zo zijn dat u een ontheffing of vergunning heeft, waardoor u helemaal geen boete kunt krijgen. Stuur in zo’n geval altijd een bewijs van de vergunning of ontheffing mee. Ook getuigen van de situatie kunnen een verklaring ondertekenen als bewijs.

In beroep gaat tegen een boete

Het kan zijn dat de Officier van Justitie uw bezwaarschrift afwijst en u de boete alsnog moet betalen. Bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u in beroep gaan om alsnog onder de boete uit te komen. In dit geval moet u de boete al wel betalen, maar kunt u in beroep gaan bij de kantonrechter. Deze rechter zal nogmaals naar de zaak kijken en bepalen of de boete terecht of onterecht is. Hierna is er nog één stap die u kunt zetten wanneer u het niet eens bent met de kantonrechter: in hoger beroep gaan tegen de verkeersboete. Dit kunt u eenmalig doen en dit is alleen mogelijk bij boetes hoger dan zeventig euro.

Gratis hulp bij het boete aanvechten

U kunt zelf de boete aanvechten door een bezwaarschrift op te stellen, maar u kunt ook de hulp van Onterechte Boete inschakelen. Wij nemen u al het werk uit handen en doen dit volledig gratis. U hoeft enkel een foto of scan van uw boete te uploaden op onze website en een aantal vragen te beantwoorden. Vervolgens gaan we voor u aan de slag: we stellen stukken op, maken bezwaar en gaan eventueel naar zittingen. Winnen we de zaak? Dan hoeft u de boete niet te betalen of is het bedrag van de boete verlaagd. Bij een verloren zaak moet u de boete wel betalen, maar blijft onze service gratis tenzij u ons onjuiste informatie verstrekt.

Hoe kan de service gratis zijn?

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe wij deze service kosteloos aan kunnen bieden en of er addertjes onder het gras zitten. Indien de overheid een fout heeft gemaakt met uw verkeersboete ontvangen wij een proceskostenvergoeding van de overheid om u te kunnen helpen. Deze proceskostenvergoeding is voor de geleverde rechtsbijstand aan u.