Bezwaarschrift parkeerboete

parkeerboeteNatuurlijk heeft iedereen het weleens meegemaakt een parkeerboete. Het kan zelfs gebeuren terwijl u eigenlijk even snel heen en weer gelopen bent. Bijvoorbeeld om een pakketje op te halen in een winkel. Als u terugkomt ligt er al meteen een parkeerboete onder uw ruitenwissers. Is dit dan terecht of kunt u een bezwaarschift tegen de parkeerboete indienen? Met juridisch advies bij bezwaarschrift parkeerboete weet u precies waar u aan toe bent. Een jurist kan u eventueel helpen om een officieel bezwaarschrift in te dienen. In het bezwaarschrift toont u aan waarom u vind dat de boete onterecht is. Misschien heeft u hier eventueel bewijs voor. U dient het bezwaarschrift in bij de Officier van Justitie. Als hij het niet met uw bezwaarschrift eens bent, dan kunt u in hoger beroep gaan bij de kartonrechter.

Is de parkeerboete van de gemeente of overheid?

Het is handig om te weten of u de parkeerboete gekregen heeft van de gemeente of overheid? U kunt namelijk twee soorten parkeerboetes ontvangen. Namelijk een naheffingsaanslag of een boete van Mulder. Bij een naheffingsaanslag krijgt u de boete van de gemeente en bij een boete van mulder van overheid. U herkent een boete van Mulder aan de grote M aan de rechterkant van uw parkeerboete. Van de gemeente ontvangt u alleen een boete als u niet betaald heeft om te parkeren. Van de overheid oftewel de politie ontvangt u een boete bij fout parkeren of een andere parkeerovertreding.

Een parkeerboete van de gemeente

Als u het niet eens bent met de parkeerboete van de gemeente, dan stuurt u een bezwaarschrift naar de gemeente. Dit dient u binnen 6 weken te doen nadat u een officiële beschikking heeft ontvangen. U kunt in het bezwaarschrift schrijven waarom u denkt dat de parkeerboete onterecht is. Misschien heeft u zelfs bewijs dat u de overtreding niet heeft begaan. Bijvoorbeeld omdat iemand anders in uw auto gereden heeft. Dit bewijs kunt u met het bezwaarschrift meesturen. Als de gemeente negatief reageert op uw bezwaarschrift, dan kunt u in beroep gaan tegen de uitspraak. Het is wel belangrijk dat de gemeente een gemotiveerde reden geeft. Als u in beroep gaat tegen de uitspraak, dan dient u dit binnen 6 weken te doen bij de kartonrechter.

Parkeerboete van de overheid

Een parkeerboete van de overheid krijgt u via de wet van Mulder. Het proces is hetzelfde alleen richt u nu het bezwaarschrift tegen de officier van justitie. U heeft weer zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. Als de Officier van Justitie dit bezwaarschrift afkeurt dan krijgt u de kans om binnen 6 weken in beroep te gaan via de kartonrechter. Het kan handig zijn om juridisch advies te krijgen bij het opstellen van uw bezwaarschrift.