Boete voor parkeren onterecht door fout gemeente? Gratis bezwaar parkeerboete

Een boete voor parkeren (naheffingsaanslag parkeerbelasting) valt bij iedereen wel eens op de mat. Maar wat als u een onterecht een parkeerboete heeft ontvangen door een fout van de gemeente? Wij maken bezwaar tegen de parkeerboete en helpen u! Laat uw boete aanvechten door de verkeersjuristen van onterechteboete.nl . Als uw parkeerboete een fout van de gemeente is maakt ons juridisch team van meesters in de rechten snel en kosteloos bezwaar. Wij verzorgen een professioneel bezwaarschrift en gaan in bezwaar bij de gemeente voor u. Upload een foto of scan van uw parkeerboete en beantwoord een aantal korte vragen. Wij doen vervolgens de rest! Gratis onterechte parkeerboete indienen.

Onterechte boete voor parkeren ontvangen?

Wij maken bezwaar voor u!

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Welke soorten parkeerboetes zijn er?

In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten parkeerboetes. U kunt een parkeerboete van de gemeente ontvangen of van het CJIB, het Centraal Justitieel Incassobureau. Het hangt af van het soort overtreding waar uw boete vandaan komt. U herkent de boete van het CJIB aan de M rechtsboven, die staat voor Mulderboete. De parkeerboete van de gemeente komt in een envelop van de gemeente en niet van de overheid.

Een parkeerboete van de gemeente

U kunt een parkeerboete van de gemeente krijgen wanneer u geen parkeergeld of te weinig parkeergeld betaald heeft. Tijdens een controle is vastgesteld dat u niet voldoende parkeergeld heeft betaald en u heeft een boete onder de ruitenwisser gevonden. Deze boete ontvangt u later ook per post. In het geval van een parkeerboete van de gemeente gaat het om een naheffingsaanslag. U moet dan alsnog het niet betaalde parkeergeld betalen en daarbovenop komt een boete. Deze boete heeft een wettelijk maximumbedrag van zestig euro.

Een boete voor fout parkeren van het CJIB

Een parkeerboete van het CJIB is een Mulderboete, die wordt uitgedeeld voor milde overtredingen. U heeft bijvoorbeeld geparkeerd op een plek waar dit niet was toegestaan. In het geval van een Mulderboete ontvangt u de boete van het CJIB met daarin de hoogte van de boete en de details rondom de overtreding. Boetes voor fout parkeren worden in de meeste gevallen terecht gegeven. Controleer goed of u wel mocht staan op de locatie waar u de boete voor heeft ontvangen. Veel gehoorde verweren zijn: “ik sta daar altijd” of “andere auto’s hebben geen boete ontvangen” of “er zijn niet genoeg parkeerplaatsen”, etc.  Dit soort verweren worden altijd afgewezen door de officier van justitie.

Bezwaar maken tegen een boete voor parkeren

Wanneer u vindt dat de parkeerboete die u ontvangen heeft onterecht is, kunt u hier bezwaar tegen maken. Dit doet u door binnen zes weken na de dagtekening een bezwaarschrift in te dienen. Op de boete staat de uiterlijke datum om bezwaar te maken ook vermeld. In uw bezwaar geeft u aan om welke boete het gaat en waarom u het hier niet mee eens bent. De gemeente of Officier van Justitie reageert op het bezwaarschrift: de boete wordt of nietig verklaard of u moet deze alsnog voldoen. U kunt tegen deze uitspraak in beroep gaan via een kantonrechter. Meest voorkomende plaatsen voor parkeerboetes: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Breda, Groningen, Utrecht, Tilburg .

Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een parkeerboete van de gemeente?

Bij een parkeerboete van de gemeente heeft het alleen zin om bezwaar te maken wanneer u kunt aantonen dat u voldoende parkeergeld heeft betaald. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u het verkeerde kenteken of de verkeerde zone invoert in de parkeerapp, waardoor het lijkt alsof u het parkeergeld niet heeft voldaan. Stond u bij de parkeerautomaat te betalen en ontving u ondertussen een boete? Afhankelijk van de hoeveelheid tijd tussen het ontvangen van de boete en het betalen bij de automaat, kunt u om deze reden bezwaar indienen.

Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een boete voor fout parkeren van het CJIB?

Er zijn verschillende redenen waarom u bezwaar kunt maken tegen een boete voor fout parkeren van het CJIB. U heeft bijvoorbeeld een parkeerboete ontvangen tijdens het laden en lossen. Hierbij moet u kunnen bewijzen dat u een voorwerp dat alleen in de auto vervoerd kan worden aan het laden en lossen was. In sommige gevallen wordt de boete aan een verkeerd kenteken toegewezen en ontvangt u een parkeerboete die niet bij uw auto hoort. Bij een bezwaarschrift toont u aan dat u op dat moment op een andere plek was.

Wanneer heeft het geen zin om bezwaar aan te tekenen?

Er zijn ook argumenten waarmee u geen rechter zult overtuigen dat uw parkeerboete onterecht is. Een veel gebruikt argument is dat de parkeermeter stuk was. In sommige gevallen was de parkeermeter misschien echt stuk en in andere gevallen is dit een smoesje. Hoe dan ook, bij een kapotte parkeermeter dient u naar de volgende meter te lopen en daar te betalen. Dit is dus geen goed argument. Ook het hebben van een te laag banksaldo of het vergeten van uw bankpas is geen reden voor een rechter om uw boete als onterecht te verklaren.

Wij vechten uw parkeerboete gratis voor u aan

Wilt u bezwaar maken tegen een parkeerboete, maar heeft u geen zin in het bijbehorende papierwerk? Dan bent u aan het juiste adres bij Onterechte Boete. Ons team maakt gratis bezwaar voor u en verzorgt alle stukken, het bezwaarschrift en gaat eventueel naar zittingen. We doen dit volledig gratis. Bij een gewonnen zaak hoeft u de boete niet te betalen of in sommige gevallen valt de boete lager uit dan gedacht. U hoeft alleen uw parkeerboete te uploaden op onze website en een paar korte vragen te beantwoorden. Wij doen de rest!

Bekijk onze uitlegvideo

Waarom wij deze service gratis aan kunnen bieden

Wanneer we een zaak winnen en u de boete niet hoeft te betalen, ontvangen we een vergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand. Dit wordt een proceskostenvergoeding genoemd en dit is hoe we deze service kosteloos kunnen aanbieden bij u.

Gratis onterechte parkeerboete indienen