Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Zwolle?

Het ontvangen van een parkeerboete uit Zwolle is nooit leuk en zeker als het gaat om een onterechte boete is dit frustrerend. Een onterechte boete kan verschillende oorzaken hebben: de boete werd uitgedeeld aan een verkeerd kenteken of u was onderweg naar de parkeerautomaat terwijl u de boete ontving. U kunt bezwaar maken tegen een parkeerboete uit Zwolle als u het oneens bent met de ontvangen boete. Bij Onterechte Boete helpen we u gratis verder. We maken bezwaar tegen de boete voor u en nemen u zo al het werk uit handen. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte parkeerboete Zwolle ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Naheffingsaanslag parkeerbelasting Zwolle

Een naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor een parkeerbon. U ontvangt een parkeerbon wanneer u niet voldoende parkeergeld heeft betaald. Dit kan ook betekenen dat u helemaal geen parkeergeld heeft betaald. Op een naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente Zwolle vindt u een boetebedrag, het niet betaalde parkeergeld en eventueel nog administratiekosten. Een parkeerbon levert in de meeste gemeenten een boete van zestig tot zeventig euro op.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Zwolle

Er zijn diverse redenen om bezwaar te maken tegen uw parkeerboete uit Zwolle. Hieronder hebben we een aantal veel voorkomende redenen op een rijtje gezet. U schakelt de hulp van Onterechte Boete gratis in om uw boete snel en moeiteloos aan te vechten.

Ik had onvoldoende tijd om te betalen

Nadat u de auto heeft geparkeerd, moet u eerst nog naar de betaalautomaat toe lopen. In de meeste gemeenten geldt een pardontijd van vijf of tien minuten die dient om het mogelijk te maken om parkeergeld te betalen. Scanauto’s scannen simpelweg uw kenteken en houden geen rekening met deze pardontijd. Hierdoor kunt u een boete op weg naar de parkeerautomaat ontvangen. Dit is uiteraard onterecht, omdat u vlak na de scan toch betaald heeft. U bewijst dit eenvoudig en voegt het bewijs van betaling toe aan uw bezwaarschrift.

Ik was niet in de gemeente Zwolle

Een boete is uiteraard onterecht als u op het moment van de boete helemaal niet in de gemeente Zwolle was. Dit is lastig om te bewijzen, omdat u aan moet kunnen tonen dat u niet in Zwolle was. En nog belangrijker: dat uw auto niet in Zwolle was. Bezwaar maken is altijd mogelijk, maar makkelijker wanneer u bewijs heeft. Scanauto’s verwisselen soms een letter in het kenteken, waardoor u onterecht een boete kunt ontvangen.

Ik heb een fout gemaakt bij het betalen

Bij het invullen van uw kenteken bij de betaalautomaat is een foutje snel gemaakt. U hoeft maar één letter verkeerd in te vullen en het lijkt voor een scanauto alsof u geen parkeergeld betaald heeft. Ook gebeurt het regelmatig dat mensen per ongeluk in de verkeerde zone parkeergeld betalen en daarom een boete ontvangen. In deze gevallen kunt u bezwaar maken tegen de boete en voegt u bewijs van betaling toe aan uw bezwaarschrift. Wij kunnen u hier helaas niet kosteloos bij helpen omdat de gemeente niet verwijtbaar heeft gehandeld.

Ik heb een ontheffing of parkeervergunning

Wanneer u in het bezit bent van een parkeervergunning of een ontheffing, hoort u geen parkeerboete in de gemeente Zwolle te ontvangen. Toch gebeurt dit soms, omdat scanauto’s papieren vergunningen en parkeerkaarten niet waar kunnen nemen en dus een boete uitschrijven. Met een digitale vergunning kan dit voorkomen worden. U maakt bezwaar tegen de onterecht ontvangen boete en voegt uw vergunning of ontheffing toe aan het bezwaarschrift als bewijs.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

Bezwaar tegen een parkeerboete in Zwolle moet uiterlijk binnen zes weken na de dagtekening gemaakt worden. De dagtekening ziet u op de boete en vaak wordt ook de uiterlijke bezwaardatum vermeld. Tijdig bezwaar maken is belangrijk, omdat u bezwaar anders niet in behandeling genomen wordt en u de boete dus sowieso moet betalen. U ontvangt een reactie van de gemeente Zwolle op uw bezwaarschrift en heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de kantonrechter wanneer u het er niet mee eens bent.

Hoe maak ik bezwaar tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting in Zwolle?

In de gemeente Zwolle maakt u bezwaar tegen uw naheffingsaanslag parkeerbelasting op verschillende manieren: digitaal of op papier. Om digitaal bezwaar tegen de parkeerboete in Zwolle te maken heeft u een DigiD nodig. Bedrijven kunnen bezwaar maken met e-Herkenning. Liever een papieren bezwaarschrift versturen? Dan kan en u vindt het adres op de website van de gemeente Zwolle. Vermeld uw naam, adres, de datum, uw handtekening en geef aan waarom u bezwaar maakt tegen de boete. Bewijs bijvoegen is altijd mogelijk.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Zwolle voor u

Hulp nodig bij uw bezwaarschrift? Bij Onterechte Boete nemen we u al het werk uit handen. Op onze website uploadt u een foto of scan van de parkeerboete uit Zwolle en beantwoordt u een paar vragen. Vervolgens doe we de rest gratis voor u. We vechten de boete aan met een bezwaarschrift en gaan eventueel naar zittingen toe. Deze dienst is volledig gratis en u bespaart een hoop tijd.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

De dienst van Onterechte Boete is gratis, omdat we bij iedere gewonnen zaak een proceskostenvergoeding van de overheid ontvangen. Deze vergoeding maakt het mogelijk om de dienst gratis aan te bieden. Voor de geleverde rechtsbijstand ontvangen we een bepaald bedrag bij iedere gewonnen zaak. Ook bij een verloren zaak blijft de dienst gratis voor u tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.

Gratis onterechte boete indienen.