Gratis bezwaar maken tegen parkeerboete Rotterdam

Heeft u een parkeerboete (naheffingsaanslag parkeerbelasting) ontvangen in de gemeente Rotterdam en is deze onterecht door een fout van de gemeente? Dan maken wij kosteloos bezwaar tegen de parkeerboete. U ontving de boete bijvoorbeeld terwijl u onderweg was naar de parkeerautomaat of u heeft u heeft wel betaald maar ontvangt toch een boete. In deze gevallen bestaat er een grote kans dat u de boete niet hoeft te betalen. OnterechteBoete.nl helpt u bij het aanvechten van de boete en neemt u al het werk uit handen als de gemeente Rotterdam een fout heeft gemaakt met uw parkeerboete. Onze volledig kosteloze service bespaart u een hoop tijd en eventueel ook de betaling van de boete. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte parkeerboete Rotterdam ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates over bezwaar

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Naheffingsaanslag parkeerbelasting Rotterdam

Naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor een parkeerbon. U ontvangt een parkeerbon wanneer u geen parkeergeld heeft betaald of te weinig heeft betaald. Deze boete ontvangt u van de gemeente. Op de ontvangen boete ziet u hoeveel parkeerkosten u moet betalen en hoe hoog het boetebedrag is. Dit boetebedrag kan maximaal zestig euro zijn.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Rotterdam

U kunt bezwaar maken tegen een parkeerboete in Rotterdam wanneer u het niet eens bent met de boete. In uw bezwaarschrift geeft u duidelijk aan waarom u bezwaar maakt tegen de boete en eventueel stuurt u bewijsstukken mee die uw bezwaar ondersteunen. U bewijst bijvoorbeeld dat u op het moment van de boete ergens anders was of dat u wel betaald heeft. Er zijn diverse gevallen waarin bezwaar maken zinvol is en u een grote kans om gelijk te krijgen.

Ik had onvoldoende tijd om te betalen

Soms heeft u pech en krijgt u een parkeerboete terwijl u onderweg bent naar de parkeerautomaat. In veel grote steden, waaronder in Rotterdam, wordt er gebruik gemaakt van scanauto’s die kentekens scannen. De scanauto ziet niet of u één minuut of tien minuten op de parkeerplaats staat en deelt direct een boete uit. Dit kan onterecht zijn en u kunt hier bezwaar tegen maken.

Ik was niet op de plek van de boete

Scanauto’s hebben moeite met het lezen van kentekens en delen regelmatig een verkeerde boete uit. Zo kunt u een boete van de gemeente Rotterdam ontvangen terwijl u daar helemaal niet geweest bent. In dit geval maakt u bezwaar en toont u aan dat u op het moment van de boete niet in Rotterdam was. In dat geval hoeft u de boete nooit te betalen.

Ik heb het kenteken verkeerd ingevuld of in de verkeerde zone betaald

Niet alleen scanauto’s, maar ook mensen maken soms een fout. Het kan dus zijn dat u bij het betalen van het parkeergeld per ongeluk het verkeerde kenteken heeft ingevuld of dat u voor een andere zone betaald heeft. Dit kan ervoor zorgen dat u een boete krijgt terwijl u keurig betaald heeft. Dit is makkelijk aan te tonen in een bezwaarschrift. Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen omdat de gemeente Rotterdam niet verwijtbaar heeft gehandeld.

Ik heb een parkeervergunning of ontheffing

Er zijn verschillende ontheffingen en vergunningen die u het recht geven om in Rotterdam te parkeren. Zo mag u met een gehandicaptenparkeerkaart op veel plekken parkeren, maar dat weet de scanauto niet en die deelt dan een boete uit. Bij een digitale gehandicaptenparkeerkaart kan de scanauto hier rekening mee houden, maar het is ook toegestaan om een papieren kaart te gebruiken. Hetzelfde geldt voor ontheffingen en parkeervergunningen.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

Bij een parkeerboete in de gemeente Rotterdam moet u binnen zes weken na dagtekening een bezwaar indienen. Wanneer u dit later doet, is dat alleen per post mogelijk en kunt u online geen bezwaar meer maken. Ook geldt dat u bij een bezwaar na zes weken niet in beroep kunt gaan tegen de uitspraak van de gemeente. Wanneer u binnen zes weken een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u eventueel in beroep gaan bij de kantonrechter.

Hoe maak ik bezwaar tegen de parkeerboete in Rotterdam?

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Rotterdam kan zowel online als schriftelijk. Online doet u dit binnen zes weken via de website van de gemeente. U kunt inloggen met uw DigiD en zo eenvoudig bezwaar maken. Schriftelijk kunt u ook buiten de termijn van zes weken bezwaar maken. U vermeldt uw naam en adres, Burgerservicenummer, vorderingsnummer, datum van bezwaar, reden van bezwaar en uw handtekening op het bezwaarschrift. U kunt deze brief opsturen naar de gemeente Rotterdam waar deze behandeld wordt.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Rotterdam voor u

Wilt u bezwaar maken tegen de parkeerboete in Rotterdam, maar heeft u geen zin om een bezwaarschrift op te stellen? Ons team van Onterechte Boete helpt u gratis. Wij stellen het bezwaarschrift op, stellen stukken op en gaan indien nodig naar de rechtbank voor u. Het enige wat u hoeft te doen is uw boete te uploaden op onze website en paar korte vragen te beantwoorden. Wij gaan hierna gratis aan de slag. U bespaart veel tijd dankzij onze service en heeft hier geen kosten aan. Ook kunt u ons terecht voor een boete milieuzone Rotterdam.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

U vraagt zich waarschijnlijk af waarom we deze service gratis aanbieden en hoe dat mogelijk is. Hoewel u niet voor de service betaalt, kunnen wij hier een vergoeding voor krijgen. Dit is de proceskostenvergoeding van de overheid voor het leveren van rechtsbijstand. Bij een gewonnen zaak ontvangen we de vergoeding. Onze experts doen er alles aan om de zaak te winnen, zodat u geen boete en naheffingsaanslag parkeerbelasting hoeft te betalen. Gratis onterechte boete indienen.