Bezwaar maken tegen parkeerboete Nijmegen

Een parkeerboete ontvangen is nooit leuk en zeker wanneer de boete voor uw gevoel onterecht is, is dit vervelend. Denkt u dat de boete niet terecht is? Dan maakt u bezwaar tegen de parkeerboete in Nijmegen. Een parkeerboete kan onterecht zijn omdat u bijvoorbeeld een gehandicaptenparkeerkaart heeft of omdat u per ongeluk uw kenteken verkeerd heeft ingevoerd. In dit soort gevallen heeft het zin om een parkeerboete in Nijmegen aan te vechten en daar helpen we u bij Onterechte Boete graag bij. We maken gratis bezwaar tegen een ontvangen boete en zo bespaart u een hoop tijd. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete voor parkeren Nijmegen ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Naheffingsaanslag parkeerbelasting Nijmegen

De naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor een parkeerbon. Dit betekent dat de gemeente denkt dat u niet voldoende of helemaal geen parkeergeld heeft betaald. U ontvangt dan een boete van de gemeente waarin u geparkeerd stond en moet een naheffingsaanslag betalen. De boete bestaat uit het te weinig betaalde parkeergeld en daarbovenop een boetebedrag. De boete kan rond de zestig euro bedragen.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Nijmegen

Bij een onterechte parkeerboete in Nijmegen maakt u bezwaar. Dit doet u door een bezwaarschrift op te stellen waarin u duidelijk aangeeft waarom u bezwaar wilt maken tegen de boete. U stuurt eventuele bewijsstukken mee met het bezwaarschrift. Dit kan door te bewijzen dat u helemaal niet in Nijmegen was of dat u wel parkeergeld heeft betaald, maar een fout heeft gemaakt bij het invoeren van uw kenteken. Er zijn verschillende situaties waarin bezwaar maken tegen een parkeerboete in Nijmegen zinvol is.

Ik had onvoldoende tijd om te betalen

Het kan gebeuren dat u op weg naar de parkeerautomaat al een boete ontvangt. U bent dan dus onderweg om uw parkeergeld te betalen, maar krijgt hier niet de kans toe. Zeker in steden met scanauto’s komt dit voor, omdat de auto het kenteken al snel kan scannen. De scanauto heeft niet door of u pas één minuut op de parkeerplek staat of al een kwartier. In uw bezwaarschrift bewijst u dat u parkeergeld heeft betaalt in de minuten na de scanfoto.

Ik was niet in de gemeente Nijmegen

Scanauto’s delen boetes uit op basis van het kenteken dat de auto scant en dat wordt niet altijd correct gelezen. Dat kan betekenen dat u een boete ontvangt die eigenlijk voor een ander is met een kenteken dat net iets anders is. Bent u niet in de gemeente Nijmegen geweest op het moment van de boete? Dan toont u dit in een bezwaarschrift aan en hoeft u de parkeerboete niet te betalen.

Ik heb een fout gemaakt bij het betalen

Een kleine fout bij het betalen kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof u geen parkeergeld heeft betaald. U voerde bijvoorbeeld uw kenteken fout in of u betaalde in de verkeerde zone, waardoor de scanauto niet kon zien dat er voor uw kenteken parkeergeld betaald was. Bij een fout kunt u aantonen dat u wel betaald heeft en dat is een geldige reden om bezwaar te maken.

Ik heb een ontheffing of parkeervergunning

Beschikt u over een parkeervergunning of ontheffing in de gemeente Nijmegen? Dit betekent dat u geen boete zou moeten krijgen, maar soms gebeurt dit toch. Zo ziet de scanauto uw papieren ontheffing onder het autoraam niet of is het niet duidelijk dat u over een gehandicaptenparkeerkaart beschikt. In zo’n geval maakt u bezwaar tegen de ontvangen boete.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

Bij een parkeerboete in Nijmegen maakt u bezwaar binnen zes weken. Het is belangrijk om binnen deze termijn bezwaar te maken, omdat uw bezwaarschrift anders niet in behandeling wordt genomen. Let erop dat u het boetebedrag wel op tijd betaalt, ook wanneer u bezwaar maakt. Anders ontvangt u een aanmaning en gaat het bedrag omhoog. Na de beslissing op uw bezwaar krijgt u het geld terug, wanneer uw reden als geldig gezien wordt. Bij een afgewezen bezwaar heeft u de optie om in beroep te gaan bij de kantonrechter.

Hoe maak ik bezwaar tegen de parkeerboete in Nijmegen?

Bezwaar maken tegen uw parkeerboete in Nijmegen kunt u online doen. Dit doet u met uw DigiD. Het is ook mogelijk om schriftelijk bezwaar te maken tegen de parkeerboete. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam en adres, de datum , het nummer van de aanslag, de reden van het bezwaar en u zet een handtekening onder het bezwaarschrift. Voeg eventuele ondersteunende documenten bij, zodat het bezwaarschrift compleet is. Het bezwaarschrift stuurt u naar de gemeente Nijmegen.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Nijmegen voor u

Liever niet zelf uw bezwaarschrift opstellen? Bij Onterechte Boete helpen we u graag van een parkeerboete in Nijmegen af wanneer deze onterecht is uitgedeeld. We maken gratis bezwaar voor u, stellen stukken op en gaan indien nodig naar de zittingen toe. Het enige wat u hoeft te doen is een foto of scan van uw boete te uploaden op onze website en een aantal vragen te beantwoorden. Bij een geldige reden hoeft u de boete uiteindelijk niet te betalen en zo bespaart u geld. Met onze service bespaart u ook nog eens tijd.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn: een service die gratis is. Toch is het zo. Wij kunnen onze service kosteloos aanbieden, omdat we van de overheid een proceskostenvergoeding ontvangen wanneer we een zaak winnen. . Een proceskostenvergoeding is een vergoeding voor de door ons geleverde rechtsbijstand aan u. Zo worden onze kosten gedekt.

Gratis onterechte boete indienen.