Wanneer heeft het zin om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Leiden?

Niemand vindt het leuk om een parkeerboete uit Leiden te ontvangen en zeker niet wanneer u van mening bent dat de boete onterecht is uitgedeeld. Bent u helemaal niet in de gemeente Leiden geweest? Of heeft u betaald maar toch een naheffingsaanslag parkeerbelasting uit Leiden ontvangen? Dan maakt u bezwaar tegen de parkeerboete bij de gemeente Leiden. U kunt dit zelf doen of hier gratis hulp voor inschakelen. Bij Onterechte Boete nemen we u al het werk uit handen. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte parkeerboete Leiden ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Naheffingsaanslag parkeerbelasting Leiden

Naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor de bekende parkeerbon. Op de bon vindt u onder andere een boetebedrag van zo’n zestig tot zeventig euro. Ook moet u het niet betaalde parkeergeld alsnog betalen. In sommige gemeenten worden ook administratiekosten in rekening gebracht. Een naheffingsaanslag parkeerbelasting is dus niet een van de duurdere verkeersboetes, maar zeker vervelend als u denkt dat de boete onterecht is.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Leiden

Bezwaar maken tegen de parkeerboete in Leiden kunt u om verschillende redenen doen. We hebben een aantal veel voorkomende redenen voor u op een rijtje gezet. U schakelt de hulp van Onterechte Boete gratis in en dan vechten we uw naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente Leiden aan.

Ik had onvoldoende tijd om te betalen

Om parkeergeld te betalen loopt u naar de parkeerautomaat toe en dit kost logischerwijs enkele minuten. In de meeste gemeenten geldt dan ook een pardontijd van vijf tot tien minuten om te betalen nadat u de auto geparkeerd heeft. De scanauto’s die in veel gemeenten rondrijden kunnen dit echter niet inschatten en delen zo regelmatig boetes uit aan een auto die net geparkeerd staat. U kunt dus onderweg naar de parkeerautomaat al beboet worden. Gelukkig is het eenvoudig om te bewijzen dat u enkele minuten na het ontvangen van de boete wel betaald heeft. Voeg dit bewijs toe aan uw bezwaarschrift.

Ik was niet in de gemeente Leiden

Wanneer u helemaal niet in Leiden bent geweest met uw auto is er sprake van een onterechte boete. Scanauto’s lezen kentekens soms niet correct, waardoor u een boete kunt ontvangen die eigenlijk voor een ander voertuig bedoeld was. U maakt bezwaar tegen de ontvangen boete. Indien mogelijk voegt u bewijs toe dat uw auto niet in de gemeente Leiden was op het moment van de boete. Alleen bewijzen dat uzelf niet in Leiden was is niet voldoende, omdat iemand anders uw auto gebruikt zou kunnen hebben.

Ik heb een fout gemaakt bij het betalen

Het intoetsen van uw kenteken bij de betaalautomaat gaat niet altijd goed. U verwisselt bijvoorbeeld twee letters of voert per ongeluk een verkeerd cijfer in. Dan ontvangt u een parkeerboete, omdat het lijkt alsof er voor uw kenteken geen parkeergeld betaald is. Hetzelfde geldt wanneer u per ongeluk in de verkeerde zone betaalt. In beide gevallen kunt u bezwaar maken tegen de ontvangen naheffingsaanslag parkeerbelasting uit Leiden. Voeg hier een betaalbewijs aan toe. Onterechteboete.nl kan u hier helaas niet kosteloos bij helpen omdat de gemeente Leiden niet verwijtbaar heeft gehandeld. U dient zelf in bezwaar te gaan.

Ik heb een ontheffing of parkeervergunning

Het is mogelijk om over een ontheffing of parkeervergunning te beschikken, waardoor u eigenlijk geen boete zou mogen ontvangen. Bij een digitale vergunning of ontheffing houden scanauto’s hier rekening mee, maar een papieren versie kan helaas niet altijd goed waargenomen worden. Heeft u ondanks de vergunning toch een boete ontvangen? Maak dan bezwaar en zorg ervoor dat u de vergunning of ontheffing als bewijs bij uw bezwaarschrift voegt.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

U zorgt ervoor dat u binnen de termijn van zes weken bezwaar maakt tegen de parkeerboete uit Leiden. Op de boete staat een dagtekening en vanaf die dag gaan de zes weken in. In de gemeente Leiden geldt dat u nog een naheffingsaanslag parkeerbelasting hoeft te betalen tot er een uitspraak is. Wanneer u het bezwaarschrift na de vierde week stuurt, kan het zijn dat u een aanmaning ontvangt. Die moet u ook daadwerkelijk betalen wanneer het bezwaar afgewezen wordt. Het is daarom verstandig om het bezwaar snel in te dienen om een aanmaning te voorkomen.

Hoe maak ik bezwaar tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting in Leiden?

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Leiden kan zowel schriftelijk als digitaal. Digitaal bezwaar maken doet u met behulp van uw DigiD en als ondernemer kunt u dit doen met e-Herkenning. Uiteraard is het ook mogelijk om schriftelijk bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift stuurt u naar de gemeente Leiden, u vindt het precieze adres op de website. Vermeld in ieder geval uw naam, adres, het nummer van de parkeerbon, de datum, uw handtekening en de reden van bezwaar. Zorg ervoor dat u ook bewijs bijvoegt om de bezwaarreden te ondersteunen.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Leiden voor u

Een boete aanvechten is voor veel mensen geen leuke klus. U kunt in dat geval de hulp van Onterechte Boete inschakelen, zodat u geen omkijken naar het bezwaarschrift heeft. Upload nu een foto of scan van de boete op onze website en beantwoord enkele vragen over de boete. Wij doen de rest van het werk: het opstellen van het bezwaarschrift, bewijs bijvoegen en eventueel het bezoeken van de zittingen. Onze service is volledig gratis en we jagen u niet op kosten. U bespaart veel tijd en moeite.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

De overheid geeft een proceskostenvergoeding bij iedere gewonnen zaak. Deze vergoeding is voor de geleverde rechtsbijstand van Onterechte Boete. Op deze manier verdienen we geld aan iedere gewonnen zaak, zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Bij verloren zaken ontvangen we geen vergoeding, maar dat verandert niets voor u. De service is altijd gratis tenzij u ons onjuiste informatie verschaft.

Gratis onterechte boete indienen.