Wanneer heeft het zin om bezwaar tegen een parkeerboete van de gemeente te maken?

Een parkeerboete is een boete die u ontvangt wanneer u niet voldoende of helemaal geen parkeergeld heeft betaald. Dit kan terecht zijn, maar er zijn ook situaties waarin u een onterechte parkeerboete krijgt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u op weg naar de parkeerautomaat al een boete krijgt of wanneer u ondanks een parkeervergunning beboet wordt. Wilt u bezwaar maken tegen een parkeerboete van de gemeente? Bij Onterechte Boete helpen we u hier gratis bij. We nemen u het werk uit handen, zodat u een hoop tijd bespaart. Gratis onterechte parkeerboete indienen.

Onterechte boete voor parkeren van gemeente ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Een parkeerboete van de gemeente

Een parkeerboete wordt ook wel een parkeerbon of een naheffingsaanslag parkeerbelasting genoemd. Deze boete wordt uitgedeeld wanneer er niet voldoende parkeergeld is betaald. Een parkeercontroleur stopt een boete onder uw ruitenwisser die u later thuis ook per post ontvangt of een scanauto heeft de boete uitgedeeld. Een parkeerboete van de gemeente bestaat uit het niet betaalde parkeergeld, een boetebedrag en vaak ook uit administratiekosten. Het boetebedrag ligt bij de meeste gemeenten tussen de zestig en zeventig euro.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete van de gemeente

Wanneer u het niet eens bent met de ontvangen parkeerboete, maakt u bezwaar tegen de parkeerboete bij de gemeente. In uw bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de boete. U voegt documenten toe aan uw bezwaarschrift die dit ondersteunen. Er zijn verschillende redenen om bezwaar te maken tegen de parkeerboete van de gemeente. Zoetermeer, Den Bosch, Amersfoort, Almere, Eindhoven.

Ik had niet voldoende tijd om te betalen

In de meeste gemeenten is een pardontijd van toepassing. Pardontijd is de tijd tussen het parkeren en de betaling, zodat u de mogelijkheid heeft om parkeergeld te betalen. In de meeste gemeenten is dit tussen 5 en 10 minuten. Het kan gebeuren dat een scanauto u al bekeurt voordat u de gelegenheid heeft gehad om te betalen. De scanauto kan namelijk niet zien of u er al 10 minuten staat of niet. In zo’n geval kunt u makkelijk bewijzen dat u binnen de pardontijd het parkeergeld heeft betaald.

Ik was niet in de gemeente

Heeft u een boete ontvangen van een gemeente waar u niet bent geweest? Dit is een onterechte boete en hier kunt u bezwaar tegen maken. Hierbij dient u te kunnen bewijzen dat u op dat moment niet in de gemeente was en uw auto ook niet. Dit is een lastige kwestie, omdat veel mensen niet kunnen bewijzen dat hun auto niet op een bepaalde plek was.

Ik heb een fout gemaakt bij het betalen

Bij het betalen van het parkeergeld voert u uw kenteken in en dan is het mogelijk dat u een foutje maakt. U vult één letter of cijfer fout in, waardoor het lijkt alsof u niet betaald heeft en u een boete ontvangt. Bij uw bezwaarschrift toont u dat u wel betaald heeft, maar voor een fout kenteken. U doet hetzelfde wanneer u in de verkeerde zone parkeergeld heeft betaald en hierdoor een boete heeft ontvangen.

Ik heb een vergunning of ontheffing

Mensen met een parkeervergunning of een ontheffing horen geen parkeerboetes van de gemeente te krijgen. Toch kan dit gebeuren bij een papieren vergunning die de scanauto niet kan waarnemen. Er wordt dan automatisch een boete uitgedeeld, terwijl u een zichtbare vergunning of ontheffing had. U maakt hier bezwaar tegen en voegt het bewijs in de vorm van een parkeervergunning of ontheffing toe.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

Bezwaar maken tegen een parkeerboete van de gemeente doet u binnen zes weken. Deze termijn gaat in op het moment van dagtekening. Het is belangrijk om op tijd bezwaar te maken, omdat uw bezwaarschrift anders niet in behandeling genomen wordt. In sommige gemeenten dient u het boetebedrag al te betalen en krijgt u dit eventueel terug, terwijl u in andere gemeentes automatisch uitstel krijgt wanneer u bezwaar maakt. Let hier goed op. Wanneer u het niet eens bent met de uitslag kunt u in beroep gaan bij de kantonrechter.

Hoe maak ik bezwaar tegen de parkeerboete van de gemeente?

Iedere gemeente heeft eigen manieren om bezwaar te maken tegen een parkeerboete. De ene gemeente heeft bijvoorbeeld een online formulier op de website, terwijl een andere gemeente een online loket heeft of u vraagt om met uw DigiD in te loggen. Bij iedere gemeente kunt u ook schriftelijk bezwaar maken. Let erop dat u niet overal in Nederland bezwaar kunt maken bij de gemeente zelf, maar dit soms bij een andere organisatie moet doen. Op de website van de gemeente vindt u alle details, inclusief de informatie die u moet verstrekken bij uw bezwaarschrift.

Wij maken gratis bezwaar voor u tegen de parkeerboete van de gemeente

Bezwaar maken tegen de parkeerboete van de gemeente kunt u zelf doen, maar u kunt ook gratis Onterechte Boete inschakelen. Wij stellen het bezwaarschrift op, verzamelen documenten en gaan naar zittingen voor u. U hoeft enkel een foto of scan van uw parkeerboete te uploaden op onze website en hier enkele vragen over te beantwoorden. Wij doen de rest en dit doen we 100% gratis. U bespaart tijd en eventueel ook het bedrag van de parkeerboete.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Bij een gewonnen zaak ontvangen we een proceskostenvergoeding van de overheid voor de geleverde rechtsbijstand. Op die manier krijgen we betaald, zonder dat u hier kosten aan heeft.  We helpen u gratis, zonder addertjes onder het gras.

Gratis onterechte boete indienen.