Gratis bezwaar maken tegen parkeerboete Breda

Bezwaar maken tegen een parkeerboete doet u wanneer u van mening bent dat de boete onterecht is uitgedeeld. U was bijvoorbeeld onderweg naar de parkeerautomaat om te betalen, maar u hebt ondertussen een boete van een scanauto gekregen. Het gebeurt ook regelmatig dat mensen een foutje maken bij het betalen, waardoor het lijkt alsof er geen parkeergeld betaald is. Bij Onterechte Boete helpen we u om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Breda en dat doen we volledig gratis. U bespaart zo een hoop tijd en eventueel ook de kosten van de boete. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete voor parkeren Breda ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Naheffingsaanslag parkeerbelasting Breda

De naheffingsaanslag parkeerbelasting is niets meer of minder dan een parkeerbon. U ontvangt een parkeerbon wanneer u niet voldoende of helemaal geen parkeergeld betaalt. De gemeente stuurt een boete, met daarop de naheffingsaanslag. U moet het parkeergeld alsnog betalen en daarbovenop ook een boetebedrag. In veel gemeenten is het boetebedrag rond de zestig euro.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Breda

Bent u van mening dat u onterecht een parkeerboete in Breda heeft gekregen? Dan kunt u bezwaar tegen de parkeerboete in Breda maken door een bezwaarschrift te sturen naar de gemeente. Bij het bezwaarschrift voegt u eventueel bewijzen die ondersteunen dat de parkeerboete onterecht is. U kunt bijvoorbeeld aantonen dat u niet in Breda was en de boete dus niet terecht is of u toont aan dat u een fout kenteken heeft ingevuld bij de automaat. Er zijn meerdere scenario’s waarin bezwaar maken tegen een parkeerboete in Breda zinvol is.

Ik was onderweg naar de parkeerautomaat

In veel steden wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van scanauto’s die de kentekens van auto’s scannen. Is er nog geen parkeergeld betaald voor uw kenteken? Dan ontvangt u een parkeerboete. De scanauto kan echter niet zien of u pas één minuut op de parkeerplek staat of al een kwartier. Het is dus mogelijk dat u onderweg naar de parkeerautomaat al een parkeerboete ontvangt. U kunt makkelijk aantonen dat u vlak na het krijgen van de boete parkeergeld heeft betaald.

Ik was niet in de gemeente Breda

Een scanauto scant een kenteken niet altijd correct en dan kan het gebeuren dat u een boete ontvangt die eigenlijk voor een ander is. Uw kenteken lijkt bijvoorbeeld op dat van de auto met slechts één cijfer of letter verschil. Was u op het moment van de boete helemaal niet in Breda? Wanneer u dit kunt aantonen heeft u een goede reden om bezwaar te maken tegen de parkeerboete.

Ik heb mijn gegevens fout ingevuld bij het betalen

Niet alleen de scanauto heeft soms moeite met het lezen van het kenteken, maar ook mensen maken soms een fout bij het invullen van hun kenteken bij de parkeerautomaat. Dit kan ertoe leiden dat u een boete ontvangt, omdat het lijkt alsof er voor uw kenteken geen parkeergeld betaald is. U kunt bij het maken van bezwaar aantonen dat u wel heeft betaald, maar dat u een fout kenteken invoerde. Hetzelfde geldt wanneer u per ongeluk in de verkeerde zone heeft betaald.

Ik heb een ontheffing of parkeervergunning

Bij een ontheffing of een parkeervergunning hoort u geen parkeerboete te krijgen in Breda. Ontheffingen en vergunningen kunnen digitaal zijn, maar het is ook toegestaan om een papieren variant onder uw autoraam te leggen. Scanauto’s kunnen dit niet zien en delen dan alsnog een boete uit. Hier maakt u bezwaar tegen, waarbij u laat zien dat u over de benodigde ontheffing of parkeervergunning beschikt.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

Tegen een parkeerboete in Breda maakt u binnen zes weken bezwaar. De zes weken gaan in op het moment van de dagtekening op de boete. Zorg ervoor dat u de boete op tijd betaalt, ook wanneer u bezwaar maakt. Bij een terecht bezwaar ontvangt u het bedrag terug en u voorkomt zo aanmaningen waardoor het boetebedrag omhoog gaat. Bent u het niet eens met de reactie op uw bezwaar? Dan heeft u wederom zes weken de tijd om hiertegen in beroep te gaan. Voor het indienen van het beroepschrift betaalt u griffierrecht.

Hoe maak ik bezwaar tegen de parkeerboete in Breda?

Er zijn twee manieren om bezwaar te maken tegen een parkeerboete in Breda. De eerste manier is om een digitaal formulier in te vullen op de webpagina van de gemeente Breda. U kunt ook schriftelijk bezwaar maken en dit stuurt u per post op. In de brief vermeldt u de reden van uw bezwaar, het aanslagnummer dat op de voorkant van de boete staat en het kenteken dat op de boete staat. Verder vermeldt u uw naam, geboortedatum, adres en ondertekent u met een handtekening en datum van schrijven.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Breda voor u

Het team van Onterechte Boete maakt gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Breda voor u. Zo bespaart u een hoop tijd. Het enige wat u hoeft te doen is een scan of foto van de parkeerboete te uploaden op onze website en een paar korte vragen te beantwoorden. Vervolgens gaat ons team aan de slag met het verzamelen van de documenten en het maken van het bezwaar. Mocht er een zitting plaatsvinden, gaan wij daar voor u naartoe. Bij een geldige reden hoeft u de boete niet te betalen en zo bespaart u een hoop geld.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Wij kunnen gratis bezwaar maken tegen een boete in uw plaats, omdat we bij een gewonnen zaak een proceskostenvergoeding van de overheid ontvangen. Deze vergoeding dient voor de geleverde rechtsbijstand aan. Zodoende kunnen wij u kosteloos helpen.

Gratis onterechte boete indienen.