Gratis bezwaar maken tegen parkeerboete in Amsterdam
Heeft u een parkeerboete (naheffingsaanslag parkeerbelasting) ontvangen door een fout van de gemeente Amsterdam? Dan kunnen wij kosteloos bezwaar voor u maken tegen de boete. U heeft bijvoorbeeld wel parkeergeld betaald of u heeft een geldige parkeervergunning en toch een boete ontvangen. Er zijn diverse geldige redenen om een parkeerboete nietig te verklaren en dat bereikt u alleen door de boete aan te vechten. Bij OnterechteBoete.nl nemen we u al het werk uit handen en vechten we de boete kosteloos voor u aan indien de gemeente Amsterdam een fout heeft gemaakt. Zo kunt u een hoop tijd besparen en eventueel ook de kosten van de boete. Gratis onterechte boete indienen.
Naheffingsaanslag parkeerbelasting Amsterdam
De naheffingsaanslag parkeerbelasting is een parkeerbon die u ontvangt wanneer u geen parkeergeld heeft betaald of te weinig parkeergeld heeft betaald. Deze boete ontvangt u van de gemeente waarin u geparkeerd stond. De naheffingsaanslag bestaat uit het te weinig betaalde parkeergeld en daarbovenop komt een boete. Het bedrag voor de boete kan maximaal zestig euro zijn.
Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Amsterdam
Bent u het niet eens met de ontvangen parkeerboete in Amsterdam? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. U stelt een bezwaarschrift op, waarin u uitlegt waarom u bezwaar heeft tegen de boete. U heeft de boete bijvoorbeeld al ontvangen terwijl u onderweg was naar de parkeermeter of u was op de dag van de boete helemaal niet in Amsterdam met uw auto. Tegen een onterechte parkeerboete in Amsterdam maakt u bezwaar. In de volgende gevallen heeft het zin om bezwaar te maken.
Ik kreeg een boete tijdens het betalen bij de parkeerautomaat
U stond bij de parkeerautomaat om een kaartje te kopen en in de tussentijd heeft u een boete ontvangen. Dit is onterecht en hier kunt u bezwaar tegen maken. Zeker in steden waar gebruik gemaakt wordt van scanauto’s gebeurt het regelmatig dat een kenteken gescand wordt voordat u het parkeergeld heeft kunnen betalen. U kunt in uw bezwaarschrift aantonen dat u vlak hierna het parkeergeld betaald heeft.
Mijn auto was niet in de gemeente Amsterdam
Een boete wordt nogal eens opgelegd aan een verkeerd kenteken. Voornamelijk scanauto’s hebben regelmatig moeite met het herkennen van kentekens en wijzen de boete dan toe aan een fout kenteken. U kunt bijvoorbeeld een boete ontvangen uit de gemeente Amsterdam terwijl u daar helemaal niet bent geweest. Hier kunt u uiteraard bezwaar tegen maken.
Ik maakte een fout bij het betalen
Het kan gebeuren dat u zelf een foutje heeft gemaakt bij het betalen. U heeft uw kenteken bijvoorbeeld fout ingevoerd, waardoor het leek alsof er geen parkeergeld voor uw auto was betaald. Ook kan het gebeuren dat u per ongeluk in de verkeerde zone heeft betaald. In deze gevallen kunt u bezwaar maken tegen de boete en hoeft u meestal niets te betalen. Wij kunnen u hier helaas niet bij helpen wanneer u zelf een fout heeft gemaakt.
Ik heb een parkeervergunning
In de gemeente Amsterdam kunt u over een parkeervergunning beschikken waardoor u geen boete zou moeten krijgen. Het kan ook zijn dat u een ontheffing heeft of een gehandicaptenparkeerkaart. Een scanauto kan dit niet waarnemen wanneer u een papieren ontheffing voor het autoraam heeft liggen en deelt dus alsnog een boete uit. In veel gevallen helpt het om bezwaar te maken tegen de boete.
Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?
Bij een parkeerboete in de gemeente Amsterdam kunt u het beste binnen twee weken bezwaar maken. Na twee weken zit de betalingstermijn van de boete er namelijk op en krijgt u een aanmaning, waardoor de kosten omhoog gaan. Deze extra kosten moet u betalen bij een afwijzing van het bezwaar. In principe geldt dat u binnen zes weken bezwaar moet maken tegen uw parkeerboete. Wanneer het bezwaar afgewezen wordt, kunt u in beroep gaan bij de kantonrechter. Stuurt u het bezwaar na zes weken op? Dan is het niet mogelijk om in beroep te gaan na de beslissing.
Hoe maak ik bezwaar tegen de parkeerboete in Amsterdam?
U kunt zowel schriftelijk als online bezwaar maken tegen de parkeerboete. Online doet u dit binnen zes weken na de dagtekening van de parkeerbon. Via de website kunt u de parkeerbon inzien evenals de bijbehorende foto. U kunt daarna bezwaar maken. Schriftelijk kunt u tot wel vijf jaar na de dagtekening bezwaar maken tegen de parkeerbon. U vermeldt uw naam, adres, dagtekening, aanslagnummer van de boete, uw kenteken en de reden van het bezwaar. Deze brief ondertekent u en stuurt u naar de gemeente Amsterdam.
Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Amsterdam voor u
Het team van Onterechte Boete maakt gratis bezwaar voor u tegen uw onterechte parkeerboete in Amsterdam. U hoeft alleen uw boete te uploaden op onze website en een aantal vragen te beantwoorden. Daarna gaan wij voor u aan de slag: we stellen stukken op en maken bezwaar. Eventueel gaan we ook naar zittingen voor u. Deze service is volledig gratis. U bespaart zo een hoop tijd en er bestaat een kans dat u de parkeerboete niet hoeft te betalen. Ook kunt u bij ons terecht voor een boete milieuzone Amsterdam.
Bekijk onze uitlegvideo:
Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden
Bij een gewonnen zaak krijgen we proceskostenvergoeding van de overheid. Deze vergoeding is voor het leveren van rechtsbijstand aan u. Deze kostenvergoeding krijgen wij enkel van de overheid wanneer wij in het gelijk worden gesteld. Gratis onterechte parkeerboete Amsterdam indienen