Gratis bezwaar maken tegen parkeerboete Amersfoort

Heeft u een parkeerboete in de gemeente Amersfoort ontvangen? Dan is vervelend, zeker wanneer u van mening bent dat deze boete onterecht is uitgedeeld. Dit kunt u vinden omdat u onderweg naar de parkeerautomaat bekeurt bent of omdat u een fout heeft gemaakt bij het invoeren van uw kenteken. Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Amersfoort is mogelijk. U kunt dit zelf doen, maar u kunt ook kiezen voor gratis hulp van Onterechte Boete. We nemen u het werk uit handen en zorgen voor een tijdig bezwaarschrift in uw plaats. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte parkeerboete Rotterdam ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Naheffingsaanslag parkeerbelasting Amersfoort

Een naheffingsaanslag parkeerbelasting is een andere benaming voor een parkeerbon. Dit houdt in dat u niet voldoende parkeergeld heeft betaald of helemaal geen parkeergeld heeft betaald. U ontvangt de naheffingsaanslag parkeerbelasting in Amersfoort van de gemeente. Hierop staat een boetebedrag, het nog te betalen parkeergeld en eventueel worden er administratiekosten in rekening gebracht. Het boetebedrag ligt in veel gemeenten tussen zestig en zeventig euro.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Amersfoort

Als u van mening bent dat de parkeerboete uit Amersfoort onterecht is, kunt u hier bezwaar tegen maken. Dit doet u door een bezwaarschrift op te stellen waar u bewijsmateriaal aan toevoegt, zoals een betaalbewijs of een vergunning. Onderstaande situaties kunnen reden tot bezwaar zijn. Hulp nodig bij het bezwaarschrift? Bij Onterechte Boete nemen we u het werk gratis uit handen.

Ik had onvoldoende tijd om te betalen

Tegenwoordig komen scanauto’s steeds meer voor en in veel grote steden zijn ze de norm. De scanauto’s scannen kentekens en delen boetes uit wanneer er geen parkeergeld betaald is. Waar een parkeerwachter kan inschatten hoe lang een auto al geparkeerd staat, kan een rondrijdende scanauto dat niet. U kunt dus een boete krijgen terwijl u nog geen tijd had om uit de auto te stappen of terwijl u onderweg bent naar de parkeerautomaat om te betalen. U voegt een bewijs van betaling toe aan uw bezwaarschrift. Het is makkelijk aan te tonen dat u binnen de pardontijd parkeergeld heeft betaald en dan wordt de boete nietig verklaard.

Ik was niet in de gemeente Amersfoort

Heeft u een parkeerboete uit de gemeente Amersfoort ontvangen, terwijl u daar helemaal niet bent geweest? Dit kan gebeuren wanneer een scanauto het kenteken verkeerd leest. De scanauto kan letters of cijfers fout lezen, waardoor de boete ook op het foute adres bezorgd wordt. In het geval van een onterechte parkeerboete maakt u bezwaar. Heeft u bewijs dat uw auto op het moment van de boete op een andere locatie was? Voeg dit bewijs dan toe aan uw bezwaarschrift.

Ik heb een fout gemaakt bij het betalen

Een fout is zo gemaakt en ook bij het betalen van parkeergeld komt dit regelmatig voor. U betaalt bijvoorbeeld in de verkeerde zone, waardoor het lijkt alsof u niet betaald heeft. Het komt ook regelmatig voor dat mensen een tikfout maken bij het intoetsen van hun kenteken. Gelukkig is het makkelijk te bewijzen dat u wel betaald heeft en dat doet u door een betaalbewijs toe te voegen aan het bezwaar.

Ik heb een ontheffing of parkeervergunning

Bij een gehandicaptenparkeerkaart, ontheffing of een andere vergunning hoort u geen parkeerboete in Amersfoort te krijgen. Een digitale ontheffing of vergunning kan waargenomen worden door een scanauto, maar een papieren vergunning vaak niet. Daarom kan het gebeuren dat u ondanks de vergunning toch een naheffingsaanslag parkeerbelasting uit Amersfoort ontvangt. Maak bezwaar bij de gemeente en voeg een kopie van de vergunning of ontheffing toe.

Binnen welke termijn moet ik bezwaar maken?

Op de ontvangen boete staat alle informatie die u nodig heeft om de boete te voldoen. Ook voor het maken van bezwaar vindt u de nodige informatie op de ontvangen post. U maakt bezwaar binnen zes weken na de dagtekening bij de gemeente. U ontvangt een antwoord en kunt daarna nog in beroep gaan bij de kantonrechter als u het niet eens bent met de uitspraak. Het betalen van de boete hoort u binnen 28 dagen te doen en daarna ontvangt u een aanmaning, die extra aanmaningskosten met zich meebrengt. Betaalt u nog steeds niet? Dan wordt er een deurwaarder ingeschakeld en deze kosten zijn ook voor uw rekening.

Hoe maak ik bezwaar tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting in Amersfoort?

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Amersfoort doet u online. De gemeente maakt hierbij gebruik van ParkeerService. Bij het eerste gebruik maakt u een account aan met uw gegevens en een wachtwoord. U kunt dit account vaker gebruiken als u vaker met boetes uit Amersfoort te maken heeft. U vult het formulier van ParkeerService digitaal in en houdt hierbij rekening met de bezwaartermijn van zes weken.

Wij maken gratis bezwaar tegen uw parkeerboete in Amersfoort voor u

Bezwaar maken tegen een boete kost tijd en niet iedereen heeft zin om daar moeite in te steken. U kunt de hulp van Onterechte Boete inschakelen en wij nemen u het werk gratis uit handen. Op onze website uploadt u een foto of scan van de ontvangen boete en beantwoordt u een aantal vragen. Vervolgens gaan wij aan de slag. We stellen het bezwaarschrift op, verzamelen documenten die nodig zijn en eventueel gaan we ook naar zittingen toe. We bieden onze service gratis aan en zo bespaart u een hoop tijd zonder extra kosten.

Bekijk onze uitlegvideo:

Hoe we deze service gratis aan kunnen bieden

Waarom kunnen we onze service gratis aanbieden? Dat is een vraag die we veel krijgen. Bij Onterechte Boete ontvangen we een vergoeding bij iedere gewonnen zaak, omdat we een proceskostenvergoeding van de overheid ontvangen. Deze vergoeding is voor de geleverde rechtsbijstand aan u.

Gratis onterechte boete indienen.