Appen tijdens het rijden boete: hoe kan ik bezwaar maken?

Heeft u een appen tijdens het rijden boete ontvangen? Telefoongebruik in de auto is niet toegestaan wanneer u aan het rijden bent en daar kunt u dan ook een boete voor krijgen. In sommige gevallen is deze boete terecht, maar een appen in de auto boete kan ook onterecht zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u stilstond terwijl u aan het appen was of omdat de agent u niet staande heeft gehouden bij het uitdelen van de boete. Hier maakt u bezwaar tegen de boete met hulp van Onterechte Boete. We helpen u gratis en zo bespaart u een hoop tijd. Gratis onterechte boete indienen.

Onterechte boete voor appen tijdens rijden ontvangen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Wat houdt een appen tijdens het rijden boete in?

Wanneer u een appen tijdens het rijden boete ontvangt, is de kans groot dat dit een boete met feitcode R545 is. Dit is een boete voor het vasthouden van een mobiel apparaat tijdens het rijden. Hierbij kan het gaan om bellen, maar ook om andere vormen van gebruik, zoals appen. Onder mobiele apparaten vallen niet alleen mobiele telefoons, maar ook tablets en andere mediaspelers. Een boete met feitcode R545 kan uitgedeeld worden door een agent die u betrapt tijdens het appen, maar ook door een slimme camera. U ziet op de boete hoe deze tot stand is gekomen.

Appen tijdens het rijden op de scooter of fiets

Ook op de scooter of fiets is het niet toegestaan om te appen tijdens het rijden. U hoort uw aandacht bij het verkeer te houden en mag dus niet op een mobiel apparaat bezig zijn. De agent hoort u staande te houden en de juiste feitcode in het feitenboekje te zoeken bij het uitdelen van de boete. De agent noteert hoe u onderweg bent, dus of dat in de auto, op de fiets of op de scooter is. Ook noteert hij of zij het merk, het type en de kleur van uw mobiele telefoon. Per vervoersmiddel geldt een ander boetebedrag. De genoteerde informatie dient later om te bewijzen dat de boete terecht is.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een appen tijdens in de auto boete?

In verschillende situaties kan het zinvol zijn om bezwaar te maken tegen de appen in de auto boete. De appen tijdens het rijden boete is namelijk niet altijd terecht. Bij Onterechte Boete helpen we u graag om bezwaar te maken tegen een onterecht ontvangen boete en dat doen we volledig gratis.

Telefoon in de telefoonhouder

Als uw telefoon in een telefoonhouder zit, kunt u geen boete ontvangen voor het vasthouden van een mobiel apparaat. U mag handsfree bellen met uw toestel tijdens het rijden, maar het is uiteraard niet toegestaan om te appen. Ook niet wanneer de telefoon in de houder zit. Zat de telefoon in de houder en appte u niet? Dan maakt u bezwaar tegen de boete.

Niet staande gehouden door politieagent

Voor een appen tijdens het rijden boete hoort u staande te worden gehouden door een agent. De agent spreekt u dan aan op uw gedrag en u moet zich legitimeren. Heeft een agent u niet staande gehouden? Dan is de boete onterecht, tenzij de agent u in de situatie onmogelijk staande kon houden. Wanneer de boete door een slimme camera wordt uitgedeeld, is het ook niet mogelijk om u staande te houden, omdat er geen agent aanwezig is.

Het apparaat niet vasthouden

Slimme camerabeelden kunnen het doen lijken alsof u aan het appen was tijdens het rijden, terwijl u de telefoon bijvoorbeeld op schoot had liggen of naast u op de stoel. Dit is niet verboden en hier mag u geen boete voor krijgen. Het is verstandig om de beelden te controleren wanneer de boete door een slimme camera is uitgedeeld. In sommige gevallen blijkt namelijk dat u op de foto geen mobiel apparaat in uw handen had.

Stilstaan met de auto

Staat u geparkeerd of stil langs de weg? Dan mag u geen boete ontvangen voor appen in de auto. Het gebruik van mobiele apparaten is niet toegestaan tijdens het rijden, maar u mag wel een bericht beantwoorden als u stil staat. U maakt bezwaar tegen een onterechte boete.

Telefoon op schoot

Een slimme camera maakt niet altijd onderscheid tussen een mobiel apparaat in uw hand en een mobiel apparaat op schoot. Het apparaat mag op schoot liggen, wanneer u dit niet aanraakt en geen berichten aan het versturen bent. Tegen een onterecht uitgedeelde boete door een slimme camera maakt u bezwaar.

Upload uw appen tijdens het rijden boete en wij maken gratis bezwaar

U kunt zelf bezwaar maken tegen uw appen tijdens het rijden boete, maar u kunt hier ook de hulp van Onterechte Boete voor inschakelen. Wij maken gratis bezwaar tegen de appen in de auto boete voor u. U uploadt een foto of scan van de ontvangen boete op onze website en beantwoordt een paar vragen. Daarna gaan wij aan de slag. We zorgen voor een sterk bezwaarschrift, voegen bewijsmateriaal toe en gaan eventueel naar zittingen toe. Dit doen we helemaal gratis, waardoor het aanvechten van een boete moeite- en kosteloos mogelijk is.

Bekijk onze uitlegvideo:

Waarom deze service gratis is

Hoe is het mogelijk dat we gratis boetes aanvechten? Die vragen horen we vaak, omdat mensen verwachten dat er een addertje onder het gras zit. Dit is niet zo. We kunnen gratis boetes aanvechten, omdat we bij een gewonnen zaak een proceskostenvergoeding van de overheid ontvangen. Dit is een vergoeding voor geleverde rechtsbijstand.

Gratis onterechte boete indienen.