Bezwaar maken tegen 20 km te hard boete

Een verkeersboete overkomt iedereen wel eens. U had bijvoorbeeld niet door dat u iets teveel gas gaf of u zag een verkeersbord over het hoofd. Een 20 km te hard boete kost iets minder dan tweehonderd euro, wat vervelend is. Zeker wanneer u denk dat de 20 km te snel boete onterecht is, baalt u hiervan. Bij Onterechte Boete maken we volledig gratis bezwaar tegen uw boete voor u. Bij een goede reden hoeft u zo uw 20 km te hard boete niet te betalen.

Onterecht boete voor 20 km te hard gekregen?

Wij maken gratis bezwaar voor u

Direct hulp bij een onterechte boete

Statusupdates bezwaar/beroep

Gespecialiseerd in onterechte boetes

1000+ boetes teruggedraaid

Soorten snelheidsboetes

Alle boetes tot en met 30 km/u te hard worden op administratiefrechtelijke wijze afgehandeld, dus ook een 20 km te snel boete. U ontvangt een boete met daarop een bepaald geldbedrag en wordt niet strafrechtelijk vervolgd. De boete ontvangt u van het CJIB. Reed u meer dan 30 km/u te hard? Dan kunt u stafrechtelijk vervolgd worden. De officier van justitie legt hiervoor een hoge boete op en in sommige gevallen gaat dit gepaard met het tijdelijke verliezen van uw rijbewijs. Na een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u heeft u een strafblad.

Snelheidsboete door een agent of flitspaal

Een 20 km te snel rijden boete kan worden opgelegd door een politieagent of door een flitspaal. Flitspalen staan op allerlei plekken langs de weg en kunnen een flitsfoto maken wanneer u te snel rijdt. Op uw boete ziet u terug of u door een flitspaal geflitst bent en deze foto is ook online op te vragen. Soms houden agenten een controle met een statisch digitaal hulpmiddel, bijvoorbeeld een radarcontrole. Met deze meetmiddelen kunnen ze uw snelheid vaststellen en een boete op kenteken uitdelen wanneer u te hard rijdt. Dit kan leiden tot een 20 km te hard rijden boete.

Wat kost een 20 km te hard rijden boete?

Voor iedere boete voor een snelheidsovertreding van maximaal 30 km/u staat een vast boetebedrag. Zo betaalt u voor 20 km/u te hard rijden in de bebouwde kom €188 en buiten de bebouwde kom €177. Het laagste bedrag staat voor slechts 5 km/u te hard rijden buiten de bebouwde kom en voor 30 km/u te hard binnen de bebouwde kom betaalt u zo’n driehonderdvijftig euro. Het boetebedrag hangt af van hoeveel te hard u reed en op wat voor soort weg dit was.

Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een 20 km te snel rijden boete?

In sommige situaties kan het zinvol zijn om bezwaar te maken tegen uw 20 km te snel rijden boete. Bij Onterechte Boete doen we dit gratis voor u. Neem contact met ons op wanneer u denkt dat uw boete onterecht is vanwege een van de onderstaande redenen.

De meting is onbetrouwbaar

Het kan gebeuren dat er een onbetrouwbare meetmethode wordt gebruikt bij het geven van een 20 km te hard rijden boete. Bij een onbetrouwbare meting maakt u bezwaar en hoeft u in veel gevallen de boete niet te betalen. Een agent kan bijvoorbeeld een boete hebben uitgedeeld vanuit een privévoertuig en in zo’n geval is de meting niet altijd betrouwbaar. Meetmiddelen horen een geldig certificaat te hebben en dat kan opgevraagd worden. Bij een flitspaal is dat bijvoorbeeld een ijkrapport wat u online kunt inzien. Is dit verlopen of helemaal niet beschikbaar? Dan is uw boete niet terecht.

De verkeersborden waren onduidelijk

Onduidelijke verkeersborden kunnen ervoor zorgen dat u niet op de hoogte was van een maximumsnelheid en dat is niet uw fout. Verkeersborden horen op de juiste plek te staan en duidelijk zichtbaar te zijn. Stond een verkeersbord bijvoorbeeld achter een boom of struik? Dan maakt u bezwaar tegen de 20 km te hard rijden boete. Ook afgeplakte verkeersborden kunnen een reden zijn voor een onterechte boete.

De flitsfoto voldoet niet aan eisen

Flitsfoto’s zijn alleen terecht wanneer ze aan de gestelde eisen voldoen. Uw kenteken hoort duidelijk herkenbaar in beeld te zijn en hier mag geen twijfel over bestaan. Ook moet duidelijk te zien zijn op welke rijbaan u reed. Bij twijfel is het mogelijk om de boete aan te vechten.

Er waren wegwerkzaamheden

Bij wegwerkzaamheden gelden vaak aangepaste verkeersregels en vaak is de maximumsnelheid op de weg dan anders. Deze nieuwe maximumsnelheid moet duidelijk aangegeven worden met verkeersborden. Is dit niet duidelijk aangegeven en reed u daarom te hard? Dan kunt u bezwaar maken tegen de 20 km te snel rijden boete.

Upload uw 20 km te hard rijden boete en wij maken gratis bezwaar

Bij Onterechte Boete uploadt u een scan of foto van uw boete en vervolgens gaan wij hiermee aan de slag. We verzamelen documentatie, stellen het bezwaarschrift op en gaan naar zittingen indien nodig. U hoeft alleen de 20 km te hard rijden boete te uploaden en enkele vragen te beantwoorden over de omstandigheden. Vervolgens doen wij de rest. Wij vechten de boete volledig gratis voor u aan en ongeacht de uitkomst, is onze service 100% gratis.

Waarom deze service gratis is

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een service waarbij uw boete gratis wordt aangevochten. Hoe is dat mogelijk? Wij kunnen onze dienst gratis aanbieden, omdat we bij een gewonnen zaak een proceskostenvergoeding van de overheid ontvangen. Deze vergoeding krijgen we voor de geleverde rechtsbijstand en dit is hoe we geld verdienen.