Bezwaar maken tegen 10 km te hard rijden boete
Heeft u een verkeersbord langs de weg met daarop de maximumsnelheid over het hoofd gezien of heeft u onbewust iets te veel gas gegeven? U kunt hiervoor een boete krijgen. Een 10 km te hard boete is niet ernstig, maar toch baalt u ervan om bijna honderd euro te moeten betalen. Zeker wanneer u het gevoel heeft dat de boete onterecht is, wilt u hier bezwaar tegen maken. Bij Onterechte Boete helpen we u graag om uw boete aan te vechten en dit doen we volledig gratis. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom een 10 km te snel boete onterecht kan zijn.
Soorten snelheidsboetes
Er zijn verschillende soorten snelheidsboetes, waarbij een 10 km te hard boete altijd op administratiefrechtelijke wijze wordt afgehandeld. Dit betekent dat u een bepaald boetebedrag moet betalen, maar niet strafrechtelijk vervolgd wordt voor de boete. Dit geldt voor een 10 km te snel rijden boete zowel binnen als buiten de bebouwde kom en u ontvangt de boete van het CJIB. Bij een overtreding van meer dan 30 km/u te hard rijden volgt een strafbeschikking. De officier van justitie legt vaak een hoge boete op, maar in ernstige gevallen kan dit ook betekenen dat u uw rijbewijs een tijdje kwijt bent. De strafbeschikking wordt gedocumenteerd en u heeft dan een strafblad.
Snelheidsboete door een agent of flitspaal
Een 10 km te hard rijden boete kan op twee manieren worden opgelegd: door een agent of door een flitspaal. Een flitspaal staat op een vaste plek langs de weg en flitst auto’s die te snel rijden. In zo’n geval hoort er een flitsfoto bij uw 10 km te snel rijden boete die online terug kunt vinden. Op de boete staat dit vermeld. Een tweede optie is dat de 10 km te snel rijden boete opgelegd is door een agent. Agenten kunnen langs de weg staan met een statisch digitaal hulpmiddel, zoals een radarcontrole. Zo kan een agent uw snelheid op de weg meten en u een 10 km te hard rijden boete opleggen naar aanleiding van een meting.
Wat kost een 10 km te hard rijden boete?
Er zijn vaste boetebedragen voor snelheidsovertredingen van maximaal 30 km/u. Een 10 km te hard rijden boete kost binnen de bebouwde kom €74 en buiten de bebouwde kom €69. Bij 15 km/u te hard rijden is de boete al boven de honderd euro en dat kan oplopen tot bijna driehonderdvijftig euro bij 30 km/u te hard binnen de bebouwde kom. De boetebedragen binnen de bebouwde kom zijn altijd hoger dan buiten de bebouwde kom, ongeacht hoeveel kilometer te hard u reed.
Wanneer kan ik bezwaar maken tegen een 10 km te snel rijden boete?
Er zijn verschillende situaties waarin een 10 km te snel rijden boete onterecht kan zijn. Bij Onterechte Boete vechten we een boete volledig gratis voor u aan. Heeft u het gevoel dat uw boete niet terecht is? Neem dan contact met ons op!
De meting is onbetrouwbaar
Er worden meetmiddelen gebruikt om vast te stellen hoe hard u rijdt en het is belangrijk dat de gebruikte meetmiddelen betrouwbaar zijn. Wanneer dit niet het geval is, kunt u bezwaar maken tegen de ontvangen boete. Een voorbeeld hiervan is een agent die de boete vanuit een privévoertuig uitdeelt. Hierbij is niet direct duidelijk of de meetapparatuur voldoet aan de eisen. Het certificaat van een meetmiddel kan verlopen zijn en in sommige gevallen zorgt een te sterke kromming in de weg ervoor dat er niet nauwkeurig genoeg gemeten kan worden. Voor een flitspaal kunt u online controleren of het ijkrapport geldig is en bij een verlopen of niet beschikbaar rapport is het zinvol om bezwaar te maken.
De verkeersborden waren onduidelijk
Bezwaar maken tegen een 10 km te hard rijden boete doet u wanneer de verkeersborden onduidelijk waren. Het kan zijn dat een verkeersbord helemaal niet op de juiste plek stond of dat het niet goed zichtbaar was door een boom of struik. Een andere mogelijkheid is dat het bord afgeplakt was, maar u alsnog geflitst bent. Dit is uiteraard niet terecht en daarom maakt u bezwaar.
De flitsfoto voldoet niet aan eisen
Er zijn allerlei eisen waaraan een flitsfoto moet voldoen. Zo moet u kenteken duidelijk leesbaar zijn en moet er op de foto te zien zijn op welke baan u reed. Is er twijfel over het kenteken of de rijbaan? Dan heeft u een goede kans dat u de boete niet hoeft te betalen.
Er waren wegwerkzaamheden
Wegwerkzaamheden kunnen ervoor zorgen dat de maximumsnelheden aangepast worden. Op een snelweg mag u dan plots maar 70 km/u of 90 km/u rijden. Hiervoor zijn extra borden nodig die deze nieuwe maximumsnelheden aangegeven. Bezwaar maken is zinvol wanneer de borden niet duidelijk aanwezig waren of wanneer u nog een boete ontvangt nadat de wegwerkzaamheden al klaar zijn. Dan bent u verkeerd geflitst en is de boete onterecht.
Upload uw 10 km te hard rijden boete en wij maken gratis bezwaar
U kunt een foto of scan van uw boete uploaden op onze website en vervolgens maken wij gratis bezwaar tegen de boete. Naast het uploaden van de boete, beantwoordt u nog een paar vragen over uw boete, zodat wij aan de slag kunnen. Bij Onterechte Boete verzamelen we de nodige documenten, stellen we het bezwaarschrift op en gaan we indien nodig naar de rechtbank voor u. Met weinig moeite maakt u zo bezwaar tegen uw boete en bestaat er een kans dat uw boete onterecht wordt verklaard en u dus niet hoeft te betalen. Bij een verloren zaak betaalt u enkel het boetebedrag, maar voor onze service betaalt u nooit.
Waarom deze service gratis is
Een vraag die veel gesteld wordt is hoe onze service gratis kan zijn. Het klinkt te mooi om waar te zijn en dan moet er bijna wel een addertje onder het gras zitten. Onze service is gratis, omdat wij van de overheid een vergoeding krijgen bij een gewonnen zaak. Dit is een proceskostenvergoeding voor de geleverde rechtsbijstand. Op die manier verdienen we geld aan gewonnen zaken, maar daar betaalt u niets voor.